Не се налага промяна в нито един нормативен акт заради

...
Не се налага промяна в нито един нормативен акт заради
Коментари Харесай

Горанов: При епидемия от коронавирус бюджетът ще подкрепи НОИ

Не се постанова смяна в нито един нормативен акт поради карантина или болничен при ковид. Това изясни финансовият министър Владислав Горанов след изключителното съвещание на държавното управление през днешния ден. Той увери, че още през днешния ден здравното ведомство ще изпрати механически инструкции към персоналните лекари за хипотезите за издаване на болнични.

Горанов разяснява, че не чака епидемиологична обстановка, само че в случай че се появи такава, здравните права на жителите ще са обезпечени. Преди ден министър председателят Бойко Борисов изрази безпокойство, че при зараза от ковид Национален осигурителен институт мъчно ще издържи.

„ Когато се разгласи грипна почивка преди няколко седмици, евентуално тогава обсегът на казуса е бил в пъти по-голям, в сравнение с мненията, които се инспирират в последно време за всеобщи заразявания с този нов вариант на ковид. Осигурителната система несъмнено ще бъде под напън, само че знаете, че в закона за държавния бюджет има текстове, които подсигуряват салдото на държавното публично обезпечаване . Естествено, всички  права, които пораждат на съображение на настоящото законодателство във връзка с обезпечените български жители са им обезпечени “, увери през днешния ден финансовият министър. На процедура това значи Държавното публично обезпечаване да бъде подкрепено от бюджета.

Горанов разяснява и рецензиите на Българска социалистическа партия за манипулирани статистически данни на икономическия напредък на страната. 

„ Отговорът го даде Националната статистика, които обявиха, че сходна операция от страна на държавното управление не е правена. Ще излязат окончателните годишни данни във връзка с Брутният вътрешен продукт за 2019 година и тогава ще се отсее кой крив и кой прав “, съобщи Владислав Горанов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР