Не се изисква особен талант да създадеш проблем там, където

...
Не се изисква особен талант да създадеш проблем там, където
Коментари Харесай

Когато лекарите протестират, обществото боледува!

Не се изисква необикновен гений да създадеш проблем там, където го няма, изключително в интервал на рецесия. Дали е мъдро, е обособен въпрос. Дали си коства – е риторичен въпрос. Във всеки случай гледката на лекари, блокирали бул. в символ на митинг, постоянно е явен сигнал, че нещо не е наред.

В случая с „ Пирогов “ обидата е разбираема. Това е болничното заведение, към която всеки първо се насочва, когато положението му се утежни. Това е болничното заведение, която изнесе най-голямата тежест в разгара на коронавирус рецесията. Това е болничното заведение, в която работят едни от най-хубавите лекари. Които към този момент повече от година лекуват непрекъснато коронавирус пациенти, без значение в кое поделение са назначени. Точно те правиха чудеса от смелост, когато нямаше О2, медикаменти и защитни средства. Точно те рискуваха здравето си и не се прибираха седмици наред при фамилиите си, с цел да няма умряли на стълбите или върнати пациенти.

И в този момент тъкмо те са упрекнати, че са работили фиктивно. Че незаслужено са взели 1000 лева Защото съгласно разбиранията на здравната каса ортопед коронавирус не лекува. А и не може пациенти един път да са лекувани от коронавирус, а повторно - от затрудненията от него?!? Защото бюрократите броят парите по пътеките, а не какъв брой човешки животи са избавени.

В случая няма никакво значение кой е шефът на и дали е някому неприятен. Няма никакво значение и кой е министърът и дали той не разчиства персонални сметки. В случая има значение, че законите би трябвало да се съблюдават – констатациите на, че има нарушавания за 1 млн. лева, са единствено началото, занапред болничното заведение ще ги оспорва, а съдът ще реши кой е крив и кой е прав. В случая има значение, че петното, което беше лепнато с обвиняванията, изключително към редовите лекари, няма по какъв начин да бъде изтрито. И можем единствено да се молим при идната рецесия те да предпочетат да останат лекари, а не да станат бюрократи. За да има някакъв късмет да оцелеем.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР