Не само учениците ще се върнат в клас от 4

...
Не само учениците ще се върнат в клас от 4
Коментари Харесай

От 4 февруари отварят фитнеси и молове


Не единствено учениците ще се върнат в клас от 4 февруари. Очаква се тогава да отворят моловете и фитнес залите, да бъдат позволени културните прояви. Това стана ясно през днешния ден на заседание при премиера Бойко Борисов с представителите на Националния действен щаб. Въпреки че единствено преди няколко дни здравните управляващи оповестиха, че новият английски вариант на ковид към този момент е у нас и че можем да чакаме ново повишаване на случаите, Борисов реши да зарадва народа. И макар че заведенията няма да отворят, макар митингите и декарациите им, последователно ще се разхлабват доста от другите ограничения.

Според известието на държавната пресслужба, НОЩ са докладвали на премиера, че „ България се намира в доста положително състояние все още, вследствие на подхванатите ограничения “. Заболеваемостта на 14-дневна база е под 100 на 100 000 души и сме една от четирите европейски страни отвън алената зона. Алармиращ факт обаче е разпространяването на новия вид на COVID-19, който към този момент е и в България и е належащо да се понижи скоростта на неговото разпространяване, споделиха още от щаба.

Въпреки това здравните управляващи са предложили последователно разхлабване на противоепидемичните ограничения.

Ще има обаче нова заповед на здравния министър, с която всички влизащи в Българияот трети страни, ще би трябвало да имат тест.

Потвърдено е решението от 4 февруари да се възобнови присъственото образование на учениците от V до XII клас по строго избран ред. От началото на февруари порти още веднъж ще могат да отворят залите за фитнес, спорт, танци и за културни мероприятия, както и магазините в огромните търговски центрове.

Здравният министър Костадин Ангелов ще организира среща с представителите на заведенията за хранене, заведенията и нощните клубове и още веднъж ще се обсъдят вероятни разновидности за тяхното действие. Борисов обърна внимание, че в случай че заведенията проработят още веднъж в този момент, при повишение на броя на инфектираните с ковид, още веднъж ще би трябвало да бъдат затворени и следователно страната по-трудно ще може да изплаща помощ, тъй като отново ще са нужни известия за това.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР