Не само жегата, но и студът влияе на кръвното. Сезоните

...
Не само жегата, но и студът влияе на кръвното. Сезоните
Коментари Харесай

Студът влияе на кръвното. Внимавайте!

Не единствено жегата, само че и студът въздейства на кръвното. Сезоните се сменят без преходни интервали, а дневните температури от време на време се разграничават до 15 градуса. Тези климатични условия оказват огромно въздействие върху здравето, изключително върху равнището на кръвното налягане. Как студеното време въздейства на кръвното? Студът работи за свиване на кръвоносните съдове, както периферните, по този начин и кръвоносните съдове, които хранят сърдечния мускул, и затова може да бъде една от аргументите за утежняване на коронарната болест и може да докара до инфаркт.

Освен това визира кръвоносните съдове на мозъка, тъй че може да бъде причина за инсулт. Студеното време може да докара до обостряне на продължителен обструктивен бронхит или астма, до момента в който горещото и влажно време също не е положително за белодробно болните.

" Ниските температури покачват цената на кръвното налягане, тъй като има вазоконстрикция на кръвоносните съдове, т.е. свиване на кръвоносните съдове “, споделя доктор Славица Илич.  В по-голяма или по-малка степен всеки реагира на измененията във времето, само че най-вече страдат пациентите с хронични болести. Въпреки постоянното осъществяване на предписаната терапия, признаците на главното заболяване се ускоряват, а метеопатичните недоволства са по-изразени при дами в менопауза.

" Ако организмът на здрав човек реагира бурно на смяната на времето, се предлага обстоен медицински обзор, с цел да се откри дали това е началото на болестта “, поучава лекарят и добавя, че " с цел да се предотврати внезапната смяна на кръвното налягане когато настъпи по-студения интервал, пациентите би трябвало да бъдат следени, а лекарят да усили дозата на антихипертензивите и по този начин болестта да се държи под надзор ".

Също по този начин, в случай че постоянно се случва налягането да спадне прекалено много и да падне под естественото, това е знак да потърсите лекарска помощ, защото в този случай е нужна смяна на лечението. Симптоми на хипертония За множеството хора заболяването не провокира признаци, отсам и второто й име: тихият или невидимият палач.

Първите признаци се появяват, когато настъпят сериозни промени в кръвоносните съдове. Първите признаци са: Повишена тревога, кардиопалмус, зачервяване на лицето, дефицит на въздух и световъртеж, главоболие и чувство за напън в слепоочията, болежка в гърдите в региона на сърцето, зрителната заостреност понижава, умората, сходна на началото на простуда, също е присъщ признак.

Придружен от зачервяване на очите, унесеност и нервност. Ако налягането доближи рисковото равнище, това е причина да се консултирате с доктор. Високото кръвно налягане се разделя на две категории: първична (есенциална) хипертония и симптоматична. Първата е продължителен развой, който се характеризира с непрекъснато високо кръвно налягане. Втората е признак на други болести на човешкото тяло, осведоми actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР