Не само че може да се случи увеличение с 45%

...
Не само че може да се случи увеличение с 45%
Коментари Харесай

Асен Василев: Може и трябва да се увеличат заплатите у нас

Не единствено че може да се случи нарастване с 45% на работната заплата за идващите три години, а и би трябвало да се случи. Това, което виждаме, е че европейските цени към този момент са у нас. Истината е, че дори и да се задейства Комисия за защита на конкуренцията, цените няма по какъв начин да станат трагично по-ниски. Като купуваме яйца от Латвия, Германия също купува яйца от там, продават ни ги на една и съща цена. Внасяме 50% от зеленчуците, 70% от месото. Ако ги произвеждаме в България, ще поевтинее цената, само че производителите ще изнасят и в Европа. Това съобщи Асен Василев от коалиция „ Продължаваме промяната –  “ пред медии в Кюстендил.

„ Въпросът е приходите да станат европейски. Имаме най-голям растеж на експорт, втори най-голям растеж на индустриалното произвеждане. Това разреши на компаниите да вдигнат и заплатите – у нас те са се нараснали най-вече измежду целия Европейски Съюз “, безапелационен е той.

„ За да наваксват заплатите, на компаниите би трябвало да им се обезпечат условия. Парите от Европа, които ще са сред 10 и 15 милиарда на година, да стигат до всички компании и жители, с цел да има по-добри машини, процеси и продуктивност, с цел да се защитят по-високите заплати на служащите. И не последно, средствата от Европа да се употребяват рационално. Всички сте виждали празни заключени игрища по селата. Ако има 1 млн. за едно село, сигурен съм, че приоритет ще бъде прясната питейна вода, канализация, улично осветяване, фелдшерски кабинет, 100 други неща, преди да стигнем до стадион “, добави още той.

На въпрос по отношение на това за какво е значимо те да са първа политическа мощ, той изясни: „ Първата политическа мощ задава посоката на страната. Виждаме, че има съществено разграничение в това ние каква посока бихме задали – естествен европейски живот с повдигане на приходите на хората и почтено систематизиране на средствата в бюджет. Виждаме посоката на ГЕРБ – те желаят да ни върнат назад към бедността, с цел да останат пари най-после за нови игрища в селата, които седят заключени. Ако хората желаят да тръгнат в посоката, която ние задаваме, дано гласоподават за нас. “

„ Към този миг главният проблем в нашата област е ВиК структурата. Това е проблем номер едно за кюстендил и селата, а също и Дупница “ изясни Георги Стамов, лидер на листата на Политическа партия - Демократична България в Кюстендил.

„ Боклукът също е огромен проблем – има едно нерегламентирано бунище Радловци. Готови сме със започването на идващия мандат това да е един от целите ни “, добави още той.



„ Искам да прикани всички жители да излязат и да гласоподават. Изборът е явен. Единият избор е към естествен европейски живот и приходи, а другият – назад там, където бяхме в последните 10 години, към стабилната беднотия. Всеки жител би трябвало да реши в каква посока да тръгне страната “, добави още Василев.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР