Не само, че България не е троянския кон на Русия

...
Не само, че България не е троянския кон на Русия
Коментари Харесай

Борисов: България не е троянски кон на Русия в НАТО

Не единствено, че България не е троянския кон на Русия в НАТО, а тъкмо назад – България е измежду най-дисциплинираните и точни членове на НАТО. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг във връзка визитата на генералния секретар Йенс Столетенберг в България.

Министър-председателят посочи, че визитата на Столтенберг е по негова покана отпреди месеци и няма общо с реализацията на енергийни планове или с идното посещаване на съветския министър председател Дмитрий Медведев.

"По енергийни планове не сме разговаряли, такива планове не са поставяни. Искаме и търсим разговор с Русия, само че би трябвало да сме оптимално мощни, с цел да може да сме равностойни и с превес в диалозите ", добави Борисов.

Той акцентира, че постоянно е бил срещу военните учения в Черно море. И посочи, че не може военни кораби да минават, до момента в който има туристи. "Затова се обединихме към концепцията да използваме оптимално връзките си и да не влизаме в конкуренция с въоръжението ", добави министър председателят.

Според него решението на Народното събрание за рационализация на армията и пазаруването на самолети, кораби и бронирани машини ни извело на напълно друго равнище в НАТО. "Ние сме надеждна страна, можеща да води военни дейности. Дай Боже да не се постанова ", уточни още Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР