Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект,

...
Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект,
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Не съм имал намерение да взимам власт

" Не съм тръгнал да се занимавам с този политически план, тъй като съм имал невероятното предпочитание да стана политик. Аз съм тръгнал да върша това, тъй като цялата политическа система отхвърли да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са дали своят вот на легален референдум. Това беше единственият легален път. Не съм имал желание да взимам власт, да ставам народен представител. Просто желаех това нещо, което е разумно, морално и законно, да бъде наложено. Не можеш да отречеш, че в резултат на този политически ход в този момент обстановката - и като независимост на медиите, и като отношение към политическата система, е малко по-различна ".

Това съобщи водачът на " ИТН " Слави Трифонов в единственото си изявление за национална медия след изборите. Той взе участие в предаването на БНР. В дългия диалог Трифонов избяга от всякаква конкретика на въпросите за близкото политическо бъдеще и видя в своя политически план заслуга за това обстановката сега да е малко по-различна.

На въпрос той ли ще е новият министър-председател, в случай че завоюва изборите, Трифонов разяснява: " Какво е това условно наклонение? Аз по какъв начин да отговоря? Мога и аз да кажа, като му пристигна времето. Когато - тогава ". Попитан с кого би направил коалиция, той разяснява по подобен метод: " След 11 юли ще стане ясно - суверенът взема решение ".

За вероятно присъединяване на " ИТН " в президентски избори, Трифонов съобщи, че времето е наситено със събития и вотът за президент му е малко отдалечен. " Като пристигна, ще се случи. Има толкоз по-важни неща, доста неща, които сега се случват ", разяснява той.

" Не желая да тичам от никакви въпроси. Аз съм човек, който не желая да се показвам като желание, в случай че нещо би било вероятно. Нещата, които не са под мой надзор, мога да ги кажа, когато съм в положение да придобия задоволително изясненост по избран проблем. Ако стане, като стане, ще видя какво ще направя ", сподели той.

Най-остро Трифонов се изрече за ГЕРБ. " Трябва да бъде изчегъртано това, което направи ГЕРБ. Това е немислимо, невъобразимо, неприемливо. Трябва да бъде изчегъртано - би трябвало да има обикновено, свободно отношение в една европейска страна ", сподели той на въпрос кои са главните проблеми на България.

Трифонов дефинира " ИТН " като групировка с практично държание в ползите на суверена. Той за следващ път се възмути от видяното в Народното събрание: " Не мога да приема обстоятелството, че има група хора, които са се самозабравили. Оня ден един човек от ГЕРБ изкрещя на ген. Атанас Атанасов: " Ей гном, не се ядосвай, тъй като отново ще получиш инсулт ". Това е български народен представител и го крещи това на зам.-председателя на Народното събрание ". Трифонов добави, че репликата е от депутата Лъчезар Иванов. " Така наподобява българският парламентарен живот. На кого му харесва това? Там би трябвало да е цветът на нацията. Кой не желае това? ", възмути се той.

" Свободата в този момент е в интернет. Защо би трябвало да участвам на нещо, което е подчинено на избрани хора и кръгове ", изясни Трифонов за какво заобикаля обичайните медии.

На въпрос накъде клони неговият политически план - на Запад или към Русия, Трифонов се дефинира като прочувствено привързан с Русия  ( " Израснал съм в град Плевен, това е град на българо-съветската дружба " ), само че акцентира, че България би трябвало да е предан сътрудник на Европейски Съюз и НАТО. " Когато си предан, пореден и кардинален, не може да е от понеделник до четвъртък, а от четвъртък до неделя да си нещо друго ", разяснява той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР