Не съм чул от милионите ваксинирани хора срещу COVID-19 да

...
Не съм чул от милионите ваксинирани хора срещу COVID-19 да
Коментари Харесай

Проф. Доброслав Кюркчиев: Няма ваксиниран срещу COVID-19, който е развил тежко заболяване

Не съм чул от милионите имунизирани хора против COVID-19 да има някой, който да е развил тежко болестта. Това сподели пред БНР имунологът проф. Доброслав Кюркчиев, който е началник на лабораторията за клинични проучвания на УМБАЛ " Св. Иван Рилски ".

Той акцентира, че и трите ваксини, утвърдени и прилагани в България имат доста добра успеваемост във връзка с главното - да защищават от тежко изкарване на болестта.

По думите му е изцяло допустимо огромна част от обществото да е минало през болестта безсимптомно и по доста лек метод.

Проф. Кюркчиев дефинира като вярно решението да бъдат отворени заведенията, тъй като те били места за обществено другарство, а не за аморално развлечение и били извънредно значими за действието на всяко едно общество.

Той съобщи, че в никакъв случай не е бил склонен със затварянето на хората в домовете им.

Имунологът изрече изрично противоречие със прекъсването на плановия банкет в лечебните заведения, защото има доста други болести, които не могат да бъдат пренебрегнати, а " опълчването на едното с другото е неточно като метод ".

Разработването на имунизациите в подобен къс интервал и с такава висока успеваемост ще остане в историята, счита професорът по имунология.

Той дефинира като част от хибридната война изказванията, че съветската ваксина " Спутник V " е със 100% резултатност против всички познати разновидности на Covid-19.

Според проф. Доброслав Кюркчиев след имунизиране хората могат да смъкват маските.

" Подкрепям решението за " зелени коридори " за имунизиране. Организацията не беше добра, само че трябваше да се даде късмет на хората, които желаят, да се имунизират ", съобщи имунологът и изрече мнение, че няма обосновани причини на изказванието, че на опашките пред имунизационните центрове хората се заразяват.

Вирусът ще отстъпи през лятото, изрично предвижда професорът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР