"Не съм чел проекта за Конституция и няма да го

...
"Не съм чел проекта за Конституция и няма да го
Коментари Харесай

Марешки не е чел проекта за Конституция, който е подписал

"Не съм чел плана за Конституция и няма да го чета. Това нищо не значи ". Това призна пред бТВ водачът на партия "Воля " Веселин Марешки.

Подписът на Марешки се появи 24 часа, откакто той персонално съобщи, че партията му няма да взе участие в събирането на 120 подписа за внасянето на нов план за Конституция. Само няколко часа по-късно от ГЕРБ обаче оповестиха, че депутати от "Воля " въпреки всичко ще дадат своите подписи. Очаквано или не в последна сметка документът беше импортиран в Народното събрание в четвъртък, а под него стоеше и подписът на Веселин Марешки.

Лидерът на "Воля " съобщи, че аргументите за внезапната промяна на позицията му са няколко. Едната е, че в сряда почнали да идват "обаждания от страната ". "Обадиха ми се мои сътрудници, събрахме се и ми споделиха, че получаваме доста позвънявания от страната за това, че в случай че в този момент се вържем с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи против интереса на българския народ, повече не можем да разчитаме на тях ", съобщи Марешки.

Той акцентира, че изрично партията му не може да застане на страната на Българска социалистическа партия и Държавно стопанско предприятие.

На въпрос обвързван с концесията на плажа "Кабакум – Север " Марешки изясни, че това няма нищо общо с държавното решение за концесията и поддръжката му за нова Конституция.

Припомняме, че единствено преди два дни концесията на плажа бе дадена на някогашния народен представител от "Воля " Андон Дончев за идващите 20 години, а другата компания, кандидатствала в търга, е компания на майката на Веселин Марешки - Веска Марешка. В същия този миг от ГЕРБ бяха определили крайния период за събиране на 120 подписа в поддръжка на плана си.

Марешки заяви, че годишният доход от този плаж е 100 000 лв., а разноските му са доста по-големи. "Човек подозира други в това, което той самичък прави. Президентът ме подозира, че съм се подписал за плана на конституция против тази концесия, това значи, че той прави по този начин цялостен живот - той урежда жена си, урежда съветниците си ", разяснява още той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР