Не съм бил на срещата, това е било среща между

...
Не съм бил на срещата, това е било среща между
Коментари Харесай

Радан Кънев: Не очаквам нещо да последва от писмото на евродепутатите от ГЕРБ/СДС за действията на служебното правителство



„ Не съм бил на срещата, това е било среща сред сътрудниците от ГЕРБ и управлението на групата на ЕНП в Европейския парламент, за това разбрах от медиите “, уточни пред БНР евродепутатът Радан Кънев по отношение на това, че евродепутатите от ГЕРБ/СДС в Европейския парламент Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов и до еврокомисарите, в което декларират, че служебното държавно управление работи като избирателен екип на президента Румен Радев.

„ Добре е, когато всички си даваме сметка, че европейските институции са значима част от гаранциите, за това че България се развива сполучливо. Това към този момент са го разбрали и от ГЕРБ. Те в този момент са узрели за концепцията, че ние сме част от Европа, че това не е чужбина, че Екологичен потенциал е наша институция, а когато имаме подозрения, че в България се злоупотребява с властта, ние освен, че имаме право, само че и сме длъжни да се обърнем към тази институция като евродепутати ", сподели още в " Преди всички " Кънев. 

" Не чакам нещо да последва от писмото на евродепутатите от ГЕРБ/СДС до сътрудниците им за дейностите на служебното държавно управление, тъй като всички видяхме, че това писмо е несериозно. Аз постоянно ще поддържам правото им да се обръщат към евроинституциите, когато имат подозрения за злоупотреби с власт в България. Но в съответния случай едни тежки квалификации с доста епитети - това не прави работа. Европейските институции чакат съответни обстоятелства за корист ", счита Кънев.

По думите му обаче в действителност остава отворен въпросът кой управлява служебното държавно управление , когато няма настоящ парламент.

" По въпроса за аз споделям позицията на Демократична България, че доста по-добре щеше да бъде държавното управление да се ограничи до назначение на краткотрайно изпълняващ длъжността . Отстраняването на управлението на службите беше бих споделил неизбежно, само че рационалното решение беше назначение на краткотрайно изпълняващ длъжността. Изобщо не би трябвало да имаме подозрение за краткотрайния темперамент на това ръководство ", съобщи още евродепутатът Радан Кънев.

Според Кънев възторженостти заслужават обособени решения на служебния кабинет във финансовата и икономическата сфера.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР