Не са заложени коледни добавки за пенсионерите в края на

...
Не са заложени коледни добавки за пенсионерите в края на
Коментари Харесай

Асен Василев с много лоша новина за всички пенсионери

Не са заложени коледни добавки за пенсионерите в края на тази година. Това разясни пред БНР министърът на финансите Асен Василев.

" Тази година имаме висок растеж на заплатите, дефицитът ще е под 3%, имаме над 9 милиарда лв. в сметката на държавното управление. Няма аргументи за терзания. Бизнесът стартира да прави оценка това. Всички мрачни пророкувания, които се приказват, стават единствено звук ", означи още министърът.

Асен Василев уточни, че най-хубавият измерител за финансовото здраве на страната е единната сметка, в която все още има на 9 милиарда лв. при условие за 4,5 милиарда лв.. " Обсъждането на бюджета би трябвало да се случи, откакто се одобряват данъчните закони. По график те се одобряват през октомври, само че поради това, че целият месец Народното събрание не работи, срокът се измества. Когато Народното събрание одобри данъчните закони, ще може да се фиксира приходната част на бюджета, от там недостиг и всичко останало. Догодина Брутният вътрешен продукт ще бъде над 200 милиарда лв., като от тях 4 милиарда лв. ще бъдат за защита ", заяви той.

Очакванията на държавното управление са да няма шокови цени на петрола, само че с ангажимента, че поради спора в Близкия изток е допустима и друга обстановка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР