Не са допуснати нарушения по досъдебното производство по делото за

...
Не са допуснати нарушения по досъдебното производство по делото за
Коментари Харесай

Не са допуснати нарушения по производството по делото за смъртта на Милен Цветков

Не са позволени нарушавания по досъдебното произвеждане по делото за злополуката, лишило живота на журналиста Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва. Започна правосъдната фаза на наказателния развой. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

В извършеното разпоредително съвещание състав на Софийски градски съд е установил, че не са позволени процесуални нарушавания в хода на досъдебното произвеждане против Кристиан Николов, притеглен към наказателна отговорност от Софийска градска прокуратура за тежко пътнотранспортно произшествие, лишило живота на журналиста Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва.

С това стартира правосъдната фаза на процеса, а делото ще се прегледа по общия ред.

Искането на отбраната на подсъдимия за отказ на прокурора по делото съдът е оставил без почитание. Първото правосъдно съвещание е планувано за 23 февруари 2021 година

Извършеното от Кр.Н. незаконно действие е квалифицирано по член 342, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс - съзнателно провокирано тежко пътнотранспортно произшествие, лишило живота на участник в придвижването. Деецът управлявал МПС след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции, със скорост доста надвишаваща позволената за съответния пътен сектор.

Софийска градска прокуратура е предала Кр.Н. на съд с обвинителен акт, осем месеца след осъщественото от него закононарушение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР