Не Русия и Китай, а изказванията на Цветан Цветанов са

...
Не Русия и Китай, а изказванията на Цветан Цветанов са
Коментари Харесай

Нинова: Не Русия и Китай, а изказванията на Цветанов са заплаха за националната ни сигурност

Не Русия и Китай, а изявленията на Цветан Цветанов са опасност за националната ни сигурност.

Това съобщи председателят БСП Корнелия Нинова от трибуната в Народното събрание.

Тя уточни, че всички си спомняме драмата с отровения някогашен съветски разузнавач Скрипал и държанието на Цветанов в кабинета на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева.

„ В един и същи миг, министър председателят зае позиция и сподели: „ Няма да изгоним дипломати ”, до момента в който вие тук, от трибуната, призовавахте парламентa да реши да ги изгони ”, сподели тя.

Лидерът на левицата акцентира, че не за първи път Цветанов има съществени разминавания с премиeра Бойко Борисов.

Нинова съобщи още, когато министър председателят е хазаин на срещата 16+1, когато това диктува националния интерес на България и е опция за цяла Европа, ГЕРБ, които са „ проевропейци ” минират този развой с безусловно безотговорното си изявление, че Китай и Русия са опасност за сигурността.

" Такива изявления са опасност за националната сигурност на България и на Европа, а не събитието през днешния ден ”, безапелационна бе Нинова.

Тя призова всички да създадат по този начин, че събитието да даде вероятност и за България, и за Европа и да бъде връзка сред Изтока и Запада.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отвърна на обвиняванията, като съобщи, че постоянно има разговор с министър-председтеля и сходни внушения за несъгласия сред двамата са несъстоятелни.

" Това не е Българска социалистическа партия, там вие си имате вашия проблем. Недейте да се грижите за микроклимата в ГЕРБ, той е на извънредно положително равнище и висота ", сподели той.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори на Нинова, че " нито сме на конгрес на Българска социалистическа партия, нито се намираме на Бузлуджа, с цел да се обясняват въжделенията на Българска социалистическа партия във връзка с съдружната политика ". 

" Дали Българска социалистическа партия желаят да ръководят с ГЕРБ е техен проблем. На конгрес на ГЕРБ беше взето решение, че ГЕРБ не желае да ръководи с Българска социалистическа партия по справедливи аргументи ", съобщи още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР