Аз категорично не съм заявявал никога, че България е взела

...
Аз категорично не съм заявявал никога, че България е взела
Коментари Харесай

Радев: Погазени са червените линии, които сдържаха войната в Украйна от безконтролна ескалация

" Аз изрично не съм заявявал в никакъв случай, че България е взела решение за изпращане на свои войски в Украйна. Нашите самозвани евроатлантици са страхливички и неспособни сами на такова решение и знаят, че ще бъдат отлъчени и отритнати от обществото, както си го получиха и при опита да анулират 3 март за народен празник. Иначе, в случай че оставим на тях, с ненаситност биха изпратили всички българи да се бият в Украйна, с цел да прикрият своята подправена евроатлантическа фасада. Защото те са доста надалеч от евроатлантическите полезности ". Това съобщи президентът Румен Радев пред кореспонденти, съобщи Българска национална телевизия.

" Виждам по какъв начин се преиначават и моите думи, виждаме и цялата обстановка по отношение на развиване във войната в Украйна и присъединяване на НАТО в този спор на всички равнища е обществена загадка, която от ден на ден става очевидна. И това присъединяване се задълбочава и крие риск от безконтролна ескалация, а това ще рече - от нуклеарен армагедон и всички спекулации по тази тематика целят да приспят публичното мнение ", добави президентът.

Според него алените линии, които сдържаха безконтролната ескалация на войната в Украйна, към този момент са погазени .

" До момента имаше две червени линии, които сдържаха безконтролната ескалация на тази война. Първата - това е ограничението на географския обсег ва войната единствено на територията на Украйна и второто - недопускането на пряк конфликт сред военнослужещи на НАТО и такива на Русия. С решението да даде опция за офанзива със западни оръжия надълбоко навътре в Русия и с официализирането на изпращането на съветници и инструктори на самата фронтова линия, тези червени линии към този момент са погазени и за жалост, нашите политици стават част от едни такива несъответстващи решения с всички политически последици ", уточни Радев.

По думите му операцията и изопачаването на истината са се трансформирали в трайна линия на българската политика.

Президентът прикани да се открият всички обстоятелства и условия към образуването на българската позиция за геноцида в Сребреница в Организация на обединените нации. Според него е несвоевременно българското държавно управление да демонстрира съмнения и променчивост, ако ние сме съавтори на плана на резолюция.

" Но това няма да е казус. При мое присъединяване на Европейския съвет, България отстояваше позиция за правата на българите в Република Северна Македония, когато ние в действителност префокусирахме вниманието на Европейски Съюз и всички евролидери точно в правата на индивида и тяхното нарушение. И тогава пристигна друго държавно управление, което заличи тези старания. Така че България би трябвало да е ясна и поредна и да утвърждава демократичните полезности и правила в нашия район ", уточни Радев.

Служебното държавно управление ще реши кой ще съставлява България на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Това разяснява президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос. Държавният глава добави, че в случай че той съставлява България на високия конгрес, ще изрази позицията си за войната, която неведнъж е заявявал пред медиите.

" За това кой ще съставлява страната, отговорност носи Министерски съвет, само че с всички произлизащи последици и историческа отговорност за служебното държавно управление, тъй като това е екзистенциална среща на върха, не е като другите. Тук се взима решение за войната и мира. Трябва да отчитаме и самата легитимност на сегашния кабинет. Нека не забравяме, че той е артикул на един парламент, получен с ниска изборна интензивност и с пагубно ниско доверие от името на българските жители, както и е артикул на една, мога да кажа, подигравка с българската конституция ", уточни Радев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР