Не разбирам какъв е смисълът от тази среща, какво точно

...
Не разбирам какъв е смисълът от тази среща, какво точно
Коментари Харесай

Икономистът Георги Вулджев: Политически ПР е срещата на Радев с "Лукойл"

Не разбирам какъв е смисълът от тази среща, какво тъкмо желае президентът Румен Радев да реализира с тази среща с представители на " Лукойл ". Може би е форма на политически ПР, да се покаже, че прави нещо по въпроса, че се грижи за обстановката с горивата. Не мисля, че всъщност може да се реализира нещо съответстващо. Това разяснява пред БНР икономистът Георги Вулджев. 
" Когато ембаргото влезе в действие, " Лукойл ", както и всеки различен вносител на нефт в страната, ще би трябвало да мине на различни снабдители. Няма да може към този момент от Русия. Това не зависи от нас, решенията са на равнище Европейска комисия ", изясни специалистът.
 
По думите му от края на юли цените на бензина на българските бензиностанции последователно падат, редом с цените на петрола на интернационалните пазари:
 
" Лоша концепция е страната да се пробва да се намесва с по-агресивни ограничения. Не съм сигурен, че " Лукойл " или друга петролна компания в страната биха приели да има някакви по-агресивни ограничения за ограничение на цените ".
 
Според икономиста би било добре и българското държавно управление да намерения за ограничения за оптимизация на потреблението на газ:
 
" България не е толкоз огромен консуматор на газ, колкото е Германия, да вземем за пример. У нас обстановката няма да е толкоз сериозна ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР