Не пропускайте 15-тото юбилейно издание на София Филм Фест във

...
Не пропускайте 15-тото юбилейно издание на София Филм Фест във
Коментари Харесай

Днес стартира 15-ото юбилейно издание на София Филм Фест във Варна

Не пропускайте 15-тото юбилейно издание на София Филм Фест във Варна , който започва довечера.

Тази вечер специфични посетители на формалното разкриване на 15-ти СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА с кино лентата „ Клопка “ ще бъдат режисьорът Надежда Косева, продуцентът Владимир Андреев и артистът Михаил Стоянов.

Филмът “Клопка ” е копродукция на България и Германия и жъне триумф още със своята международната премиера в Сао Пауло. Представен в програмата на София Мийтингс и определен в пазарите за постпродукция на Сан Себастиан и Сараево. Той е и една от двете български кино продукции, които вземат участие в Международната конкурсна стратегия на София Филм Фест и е кандидат за огромната премия „ София – град на киното “.
В програмата на тазгодишното издание влизат филми удостоени с награди “Златна палма, номинации за “ОСКАР ” и “Златен глобус ”, селекция произведения на LUX 2024 и още доста от най-хубавото международно кино.

Честта да открият 15-тото издание на София Филм Фест във Варна имат неподражаемите момчета от Clavexperience. Непосредствено след прожекцията на „ Клопка “ ще се означи началото на фестивала с чаша в ръка в фоайето на втория етаж на Фестивален и конгресен център-Варна. Clavexperience e музикално трио ловко съчетаващо бийтбокс, синтезатори и глас. В състав: Димитър Горчаков – пианист, преплитащ необикновено класическата и джаз музиката със синтезатори, създавайки комплицирани хармонии, отличаващи се с извънреден звук; SkilleR – един от основоположниците в бийтбокса у нас, чието име е известно в международен мащаб; Павел Терзийски – артист със незабравим гений и докосващ глас, обхващащ необятен набор от тембри и фалшификати.

В програмата на тазгодишното издание влизат филми удостоени с награди “Златна палма, номинации за “ОСКАР ” и “Златен глобус ”, селекция произведения на LUX 2024 и още доста от най-хубавото международно кино.

На София Филм Фест във Варна ще гледаме гледате също “Паднали листа ” на Аки Каурисмаки , едно от най-затрогващите заглавия в Кан. Филмът е считан от рецензията за най-хубавият му филм за последните двайсет години.

„ Прекрасни дни “ на Вим Вендерс ще ни прикове към огромния екран с мъдростта и вярата, струящи от новия му филм, а чувственият прочит на именитата София Копола за живота с Елвис Пресли в „ Присила “, акомодация от записките на Присила Пресли ше ни остави без мирис.

15-тото издание на София Филм Фест във Варна ще показа още “Шошана ” на Майкъл Уинтърботъм, “Старият дъб ” на Кен Лоуч, “Балканска черна кутия ” на Цветан Драгнев за живота на актьора и музикант Котарашки, “Под знака на огромната мечка ” на Филип Гарел и още доста вълнуващи заглавия.

Пълната стратегия на 15-тото юбилейно издание на, а БИЛЕТИТЕ са към този момент в продажба на касата на ФКЦ-Варна и
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР