Не приемаме подхода, по който се избра министър-председателят. Отсъствието на

...
Не приемаме подхода, по който се избра министър-председателят. Отсъствието на
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Отсъствието на Борисов и Нинова поражда съмнения

" Не одобряваме метода, по който се избра министър-председателят. Отсъствието на Борисов и Нинова поражда подозрения. Вие водите диалози с всички парламентарни групи. В рамките на повече от месец не е ясно кой е проект А и проект Б, какво държавно управление търсите - с Политическа партия, от специалисти, подкрепено от другите политически партии, механически или политически кабинет. Искаме да кажете какъв кабинет желаете ”.

Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия на срещата с Мария Габриел и представителите на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Свиленски сподели, че не вижда своите цели измежду тези на ГЕРБ, само че изрази религия, че по-късно ще се водят диалози по тях.

" Мисля, че ще се разберем по експертизата. Важно е да приказваме какъв кабинет желаете с какъв състав, с какви цели, за какъв период. Очакват нашите гласоподаватели поддръжка от нас по обществените политики. Съдебната промяна и Шенген мисля, че са безспорни за тях, няма защо да разясняваме повече ”, сподели още Свиленски.

Мария Габриел посочи, че желае проевропейско държавно управление, с явен профил от хора, които поддържат съответните политики.

" Аз персонално като жена бих се радвала тук да беше госпожа Нинова. Беше редно да обсъдим първо политиките, след това да приказваме за " кой и какво ". Мисля че това е редният метод ", сподели още Мария Габриел.

" Най-важното за мен е разговорът да може да продължи, да влезем в подробност, да бъдат подчертани специалистите, диалозите ще продължат. Засега срещите са сред претендента за министър и останалите политически сили. Това бяха задачите - да търсим поддържа на база на тези поръчки от мен ”, акцентира още Мария Габриел. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР