Не познавам Андон Миталов и не съм наясно с мотивите

...
Не познавам Андон Миталов и не съм наясно с мотивите
Коментари Харесай

Руският посланик е изненадан от решението на САЩ за Миталов

Не познавам Андон Миталов и не съм наясно с претекстовете за отхвърли на американските управляващи да го позволяват в Съединени американски щати, съобщи съветският дипломат Анатолий Макоров. Той допусна, че съдията ще има опция да отбрани достойнството и професионалната си известност, и добави, че с изключение на Съединени американски щати има доста други страни, в които може да се пътува. На въпрос дали България е фронтова страна в връзките сред Русия и Америка, Макаров бе безапелационен, че Москва не в положение на война и не води война с никого за територията на България, а Черно море е " море на дружбата ". По думите на дипломата единственото, към което Москва се стреми, е да реализира тук свои планове, които са стопански преференциални и за двете страни, както вършат това и Съединени американски щати. По мотив изгонването на съветски дипломати, упрекнати в шпионаж, и възможна реакция от страна на Русия, Макаров изясни, че в интернационалната дипломатическа процедура работи правилото на взаимност и страната му евентуално ще предприеме ответни стъпки.

Посолството на Русия в София означи през вчерашния ден Деня на дипломата с полагане на венци пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина. Посланик Макаров напомни, че СОС още през 1903 година е взел решение за изграждане на монумент на граф Игнатиев в София, само че то към момента не е изпълнено.

Междувременно американският дипломат у нас Херо Мустафа още веднъж разгласи, че Миталов няма да е последният със глоба от Съединени американски щати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР