Не пипайте организираната престъпност, ще стане хаос: Дани Каназирева за

...
Не пипайте организираната престъпност, ще стане хаос: Дани Каназирева за
Коментари Харесай

„Дневник“ с фалшива новина от изказване на Дани Каназирева

Не пипайте проведената престъпност, ще стане безпорядък: Дани Каназирева за закриването на профилираната прокуратура. Това гласи заглавие на „ Дневник “ оповестено във Facebook страницата на изданието. Истината, обаче е напълно друга. От изявлението на Каназирева от трибуната на Народното събрание, излиза наяве, че в обявата на „ Дневник “ е отрязано половината от изречението на депутатката от ГЕРБ, с което се трансформира и смисъла на думите ѝ.

“Дори да махнете политическите каузи от спецпрокуратурата, не посягайте на проведената престъпност, тъй като ще настане безпорядък.” Тоест не посягайте на пълномощията за следствие на проведената престъпност, гласи вярното изявлението на Каназирева.

Ето и цялото изявление на народния представител от ГЕРБ:

„ Както сте разписали процедурата по преназначаване на съдиите поставяте под риск продължаването на делата. Тъй като тази процедура е изобретение за тези съдии. Нали следим правилото за непроменяемост, смени ли се състава делото стартира изначало. Тази правна уредба не подсигурява продължаването на делата, тъй като няма да има арбитър или 50% от тях ще апелират дадената им опция, да вземем за пример вместо в София да стартират, да стартират във Видин или Монтана.

Не може да преназначавате магистрат срещу неговата воля. Не може да въвеждате нови критерии за асортимент по отношение на магистрати, които към този момент са спечелили състезания. Тук е най-големия риск, тъй като до момента в който няма изясненост по отношение на статута на съдиите, стотици каузи за тежки закононарушения ще висят, няма да могат да бъдат продължени или другата опция е да стартират от начало заради неспазване правилото за непроменяемост. Относно отводите, да когато се разхвърлят по места каузи на районен принцип, доста от тях има, които съдии по каузи си вършат самоотводи, заради точно тези зависимости, в които по-малки райони и локални общностни съществуват.

Г-н Таслаков не знам вашето включване във връзка със профилирания съд и въобще, не мога да го схвана и няма по какъв начин да го разясня.

Но сътрудници отново споделям, ние внесохме законопроект за смяна също на ЗЗВ и на Наказателно-процесуален кодекс, виждам че максимален интерес е по отношение на делата за корупция по високите етажи на властта. Сменете им подсъдността, преместете ги в Софийски градски съд и надлежно Апелативен, само че не пипайте проведената престъпност, ще настане безпорядък, който... Вие си играете, само че хаоса, който ще предизвикате в правосъдната система ще е още по-голям и от останалия, който предизвикахте във всяка една социална сфера. Организираната престъпност директно визира обществото. Поне да си бяхте създали труда да прочетете какви каузи се водят и против какви лица и какви незаконни сформира.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР