Не отговаряме на изискванията, затова подадохме заявка за Купата на

...
Не отговаряме на изискванията, затова подадохме заявка за Купата на
Коментари Харесай

България остана без мъжки тим в Шампионската лига

Не отговаряме на условията, по тази причина подадохме поръчка за Купата на CEV, разгласи Сашо Везенков

България няма да има представител в Шампионската лига по волейбол при мъжете през новия сезон. Причината за това се крие в неналичието на зала, в която Нефтохимик да семейства във водещия по мощ европейски клубен шампионат. Бургазлии завоюваха за трета поредна година купата в шампионата, откакто съкрушиха на финала Хебър с безапелационното 3-0. Остарялото оборудване " Младост " обаче не дава отговор на условията на европейската централа, като през предишния сезон бе изработен компромис от страна на федерацията, с цел да могат първенците да играят в квалификациите. Втори сходен обаче надали ще има, което е предиздвикало управлението на Нефтохимик да подаде непосредствено кандидатура за втория по мощ шампионат - Купата на CEV.

" Не отговаряме на условията за присъединяване в Шампионската лига. Докато новата зала в Бургас не е подготвена, няма по какъв начин да играем в този шампионат. Нашата цел отдавно е ясна и оповестена - желаеме да изградим тим, с който да нападаме групите на Шампионската лига. За да се случи това обаче, би трябвало да бъде приключена новата зала в града. Нямаме предпочитание да вървим до Варна или до София, с цел да домакинстваме, тъй като в това няма смисъл. Отборът е от Бургас, почитателите му са тук и не инцидентно на финалите в шампионата " Младост " се оказа тясна. Благодарение и на напъните на Данчо Лазаров играхме предходната година там, само че в този момент няма да вършим същите извършения. Имахме уверението, че новата зала ще е подготвена до есента, само че това няма да се случи. Така че в случай че я завършат следващата година напролет или лятото, то, несъмнено, стига да си защитим купата си, ще участваме в Шампионската лига. Към сегашния миг това не е реалност и по тази причина пуснахме документите си за Купата на CEV ", разяснява обстановката за " Тема Спорт " изпълнителният шеф на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта на Лукойл-България Сашо Везенков.

Освен от Нефтохимик родният волейбол ще бъде представян в евротурнирите и от Хебър. Тигрите от Пазарджик завоюваха Купата на България и по този начин си осигуриха присъединяване за Чалъндж къп, където ще дебютират през есента.

Хари ЛАТИФЯН, в. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР