Не одобрявам никакво насилие и винаги го осъждам. Така както

...
Не одобрявам никакво насилие и винаги го осъждам. Така както
Коментари Харесай

Ковачевски: Отговорните за инцидента в Охрид, не искат да видят Македония в ЕС. Няма да позволя това

Не утвърждавам никакво принуждение и постоянно го съдя. Така както ще съдя и ще се опълчва на всяка провокация, която идва от вътрешната страна или извън, която наранява възприятията на македонците и всява безпокойствие измежду нашите жители. За мен сходни провокации са неприемливи. 

Това съобщи македонският министър-председател Димитър Ковачевски във връзка случая, при който беше атакуван секретарят на българския клуб " Цар Борис Трети " в Охрид.

„ За мен е ясно, че има напрежение и има доста въпроси, които са законни във връзка с събитията, които се случиха предишния уикенд, само че и през миналия интервал. По отношение на случая съм удовлетворен, че институциите реагираха бързо и че Министерство на вътрешните работи съумя незабавно да открие нападателите и да работи по съответния метод и имам вяра, че целият случай ще бъде позволен бързо и че прокуратурата ще се заеме по случая ", съобщи Ковачевски.

„ Това е класическо похищение на вниманието, по един в действителност низък метод, за похищение на вниманието от нашето европейско бъдеще. Всичко, което се случва, има значение, тъй като това не е мач сред " Пелистер " и " Вардар, това е нашето бъдеще ", акцентира македонският министър председател.

" Това безмилостно осъществено принуждение ударя по всичко осъществено и на процедура похищава нашата интернационална и европейска политика ", изрази страдание Димитър Ковачевски.

„ Нека бъда доста явен. Няма да разреша това. Няма да разреша страната да се отделим от пътя към Европейски Съюз и по тази причина ще упорствам този проблем да се реши по най-бързия метод. Можем да зададем още 100 въпроса с детайлности за това, само че най-важното е, че тези, които предизвикаха събитията от предходната и предходната седмица, не желаят да видят Македония в Европейски Съюз ", съобщи Ковачевски. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР