Не намалява интересът към осиновяванията. Това констатират НПО-та, ангажирани с

...
Не намалява интересът към осиновяванията. Това констатират НПО-та, ангажирани с
Коментари Харесай

Постоянен е броят на децата в регистрите за осиновяване

Не понижава ползата към осиновяванията. Това установяват НПО-та, ангажирани с тематиката.

Желязка Иванова от българска асоциация " Осиновени и осиновители " акцентира, че броят на децата, които са в регистрите за осиновяване, е непрекъснат. Общо взето броят на осиновените деца варира, сподели тя.

За 2018 година осиновените деца са 539, а досега на тази са 240. Като цяло обществото ни е много натоварено с предубеждения, регистрира още Иванова.

Все още осиновяването в дребните обитаеми места е тематика табу по думите й. Решението да осиновиш дете е най-трудното в целия развой на осиновяването. Срещите с други хора, минали по този път, както и с организации, които се занимават с това, оказва помощ. Проучени са 37 обществени услуги от друг вид.

През последните години все по-често се приказва за компликациите, до които се стига при осиновяване на деца на по-късен стадий. Много постоянно се стига до наново занемаряване. 157 деца употребяват услуги в тези 37 центъра. По-тревожното е, че 10 от тези центрове са от резидентен вид и живеят 26 осиновени деца, т.е. това са осиновени деца, които за повторно са изоставени. 11 от децата са с прекъснато осиновяване.

Това са детски ориси, отсече Недка Петрова от Национален алианс за обществена отговорност. Възрастните влизаме в живота на детето, уточни тя. Според нея осиновителите би трябвало да са със съзнанието, че детето влиза вечно в живота им. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР