Не можем да ви опишем каква радост изпитваме всеки път,

...
Не можем да ви опишем каква радост изпитваме всеки път,
Коментари Харесай

С пари от капачки купиха кувьози на болниците в Мадан, Асеновград и Момчилград  

Не можем да ви опишем каква наслада изпитваме всякога, когато към този момент можем да обявим къде ще дарим идващите кувьози, които успяхме да осигурим с общи старания - ваши и наши. Следващите три отиват в лечебните заведения в Мадан, Асеновград и Момчилград, оповестиха от „ Капачки за бъдеще “.
„ За който не знае - Мадан се намира надълбоко в Родопите и дава отговор за община от над 50 000 души, които обаче са разпръснати в голям брой села, постоянно пътят до които е мъчно пристъпен. Наличният в болничното заведение кувьоз е от 1990-та година и към този момент е съвсем изцяло неспособен.Затова и постоянно се постанова бебета да се транспортират на задната седалка на някоя лека кола, увити единствено в одеало … или да се чака транспортен кувьоз от най-близката окръжна болница. Понякога в продължение на 3-4-5 часа. Чудесно е, че това повече няма да се случва, тъй като болничното заведение ще получи чисто нов съвременен транспортен кувьоз, с помощта на вас “, се споделя още в известието.

В Асеновград пък сега имат четири кувьоза. Три от тях обаче стават само за музейни експонати, тъй като два са от 1975-та и един е от 1981-ва. Слава Богу, имат един дарен, който е от след 2000-ната година, само че от време на време и той не е задоволителен.
Добрите вести са, че скоро и той няма да бъде самичък, тъй като Асеновград ще получи нов стационарен кувьоз.
И третата болница, която ще получи нов кувьоз, е в Момчилград, където наличният транспортен кувьоз е от 1990-та и към този момент не може да се употребява безвредно за превозване на бебенца … само че и това напълно скоро ще се промени! – декларират уредниците на акцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР