Не можем да лъжем хората, че до края на годината

...
Не можем да лъжем хората, че до края на годината
Коментари Харесай

Д-р Стоян Монев: Едва ли до края на годината ще се появи лекарство срещу Covid-19

Не можем да лъжем хората, че до края на годината ще имаме несъмнено лекарство . Коктейлът от антитела е подобаващ за някои случаи - оказа се, че е по-подходящ за по-леките случаи. Този коктейл, който Германия внесе, сходният, с който се лекува американският президент. Другите лекарства, които ползвахме, първите три най-известни, се оказаха в практиката непомагащи . За един-единствен досега нямаме данни, че вреди повече, в сравнение с оказва помощ – ремдесивир. Няма данни, че той понижава смъртността. “ Това мнение изрази в изявление за БНР доктор Стоян Монев, който работи в Covid бранш в общинска болница в Германия. Той не счита,.

Д-р Стоян Монев разясни още, че антивиралното деяние на ивермектин е потвърдено единствено в клетъчни култури, „ и то в централизация, която надвишава стотици пъти смъртоносната за индивида доза “.

Ако ивермектин въобще има някакво приложение, то ще е, когато човек знае, че е контактен, че най-вероятно е инфектиран, акцентира медикът. „ В първите няколко дни, една или две дози и то ще е в някакъв доста незабележим порядък . “
Спирането на имунизациите беше неточност . В обстановка, в която имаме ваксина, към която няма доверие, макар че имунизацията е същата по понижаване на смъртност, понижаване на хоспитализации като другите ваксини, още след първа доза, при толкоз понижен интерес към нея, да, вярно е да се отворят зелени коридори. Глобално видяно обаче,  в случай че имахме дисциплинирана нация и система, не би било вярно да се имунизира всеки, без никакъв ред “, разяснява доктор Стоян Монев по отношение на хода на имунизацията в България.
Запитан за отражението на въпросите с имунизацията на „ АстраЗенека “ върху настроенията на хората и техните настройки към имунизациите, той уточни, че динамичните сюжети към тази ваксина са самобитен пиар неуспех на компанията на интернационално равнище, с изключение на Англия , където имунизацията се ползва и има цялостно доверие в нея измежду популацията.

В Германия има федерален ред на приоритизиране при имунизацията, изясни доктор Монев. Много съществено административно нарушаване е да се имунизира някой отвън този ред, добави той. Според него обаче в актуалната обстановка може  да се премисли дали това е не толкоз преимущество за свръхорганизирана Германия, колкото минус .

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР