Не може с подменени клакьори, с подменен електорат да отиваш

...
Не може с подменени клакьори, с подменен електорат да отиваш
Коментари Харесай

Емил Димитров-Ревизоро: Ще се изправи ли премиерът срещу контрабандата или контрабандата ще победи

Не може с сменени клакьори, с сменен електорат да отиваш против закон, който обезпечава помощите на бедните хора и пенсионерите. Не можеш да саботираш премиера! Не може да имаме два стандарта в една страна! Имаме контрабанда, нямаме контрабандисти.

" Дали министър председателят ще се изправи против контрабандата или контрабандата ще победи?! "

Това съобщи нощес депутатът от " Обединени патриоти " Емил Димитров - Ревизоро във връзка митингите против закона за търговците на горива и обвиняванията на вицепремиера Валери Симеонов, че законът е лобистки..

" Това е законопроект страната, на министерството на стопанската система и на още 15 ведомства, сред които Министерство на финансите, Национална агенция за приходите и митници. Те ли са лобисти за това, че желаят в страната да влязат повече доходи? Искам да ви покажа автобуса на тези хора, които пристигнаха да стачкуват против мен - ето ги - номера на автобуса, бургаски. Между другото, има и фотоси по какъв начин отиват до един бус и получават пари от него ", хвърли тежкото обвинявания Емил Димитров.

Като вносител на закона той изясни, че има доста нерегистрирани дребни бензиностанции, в които се продават незаконно горива. " Миналата година през август министър председателят Борисов сътвори работна група, която да работи по този закон. Пред мен е отчетът на тази междуведомствена група, под който стоят подписите на 15 ведомства. Всички те са подкрепили този законопроект - който не е мой, а на страната, на Министерството на стопанската система ", акцентира Ревизоро.

Той посочи, че въпросният законопроект е бил нееднократно саботиран. " Що се касае до самия законопроект, имам извънредно доста забележки като 99% от тях влязоха в поправките... Имайте поради, че става въпрос за 1 милиард които отиват в бензиностанциите, където безотговорно се продават ", означи той.

" В България вложителите в горивата, които са законни, имат уреди - за което и да било нарушаване, те носят отговорност. А има и такива компании, които не желаят по никакъв метод да се записват и да носят отговорност ", разяснява още той.

Емил Диминров изброи признатите промени в законопроекта: Земеделците няма да имат уреди, да се желае поръчителство и гаранции до 1000 литра, желае се единствено джипиес. С превоза - няма да желаеме обучение и гаранция от 3000 лв.. Иска се единствено шофьорска брошура и застраховка. За търговците на дребно - отпаднаха всевъзможни условия за обучение и застрахователен стаж. Иска се банкова гаранция за 20 000 лв. ", разяснява депутатът.

" Знам, че доста хора ще се изправят против закона... Не може 20 души в Народното събрание да желаеме да осъществим обещанията си към пенсионерите, другите да си пасуват. Ние желаеме парите да влязат в бюджета. Този закон дава опция да се записва единственият отрасъл, който не е регистриран. Не може да имаме два стандарта в една страна! Не може за едните по един метод, за другите по различен метод. Не може да изчезне 1 милиард и да няма отговорни! Кажете ми през днешния ден едно име! Имаме контрабанда, нямаме контрабандисти. Или те са в Клуба на незнайните контрабандисти, или са на толкоз високо, че никой не желае и не може да ги оповести. Дали министър председателят ще се изправи против контрабандата или контрабандата ще победи?! ", съобщи още Ревизоро.

" Това нещо не може повече да продължава по този начин! Тези пари, които ние желаеме да влязат в бюджета, желаеме да бъдат за майките, децата, пенсионерите, страната. Този законопроект, който е на страната, не е мой персонален план и аз го внесох, с цел да може хората да се приготвят и да влязат в закона. Това го вършим единствено и само, с цел да пълним бюджета. Всички, които са срещу него, ще носят своята отговорност пред гласоподавателите, пред всички ", съобщи Емил Димитров-Ревизоро.

За да удостовери думите си, че митингите против закона за горивата са проведени, той сподели фотоси - с номерата на рейсовете, с които са пристигнали " протестиращите ".

" Не може с сменени клакьори, с сменен електорат да отиваш против закон, който обезпечава помощите на бедните хора и пенсионерите. Не можеш да саботираш премиера! Но когато става въпрос за оцеляването ан страната и върховенството на закона, когато става въпрос мафията да не взима 1 милиард от нашия бюджет, ние всички би трябвало да се обединим ", съобщи Ревизоро.

Източник: Епицентър.БГ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР