Не може да се изтъргува по-високи пенсии срещу по-малко болнични,

...
Не може да се изтъргува по-високи пенсии срещу по-малко болнични,
Коментари Харесай

Експерти: Не може да изтъргуваш по-високи пенсии срещу по-малко болнични

Не може да се изтъргува по-високи пенсии против по-малко болнични, безапелационен бе някогашният обществен министър Иван Нейков в коментар на концепцията на ръководещите. В студиото на Българска национална телевизия той изясни също, четова е решение, взето без да се направи какъвто и да е изчерпателен разбор. Проблемът е, че не желаеме да бръкнем в раната, подправени болнични има, огромният проблем е, че служащият го няма, а не че ще заплащат болничните, акцентира Нейков.
Нонсенс е да искаш работодателят и обезпеченото лице да заплащат, а да не искаш след това да даваш това за което са платили. Причината е да се заплаща първите дни от болничните е, че работодателят седи най-близо до служащия, добави той. Според него има вид за справяне със обстановката - щом са за 3 дни, на третия ден да си на надзорен обзор и като бъде минат той - да се задействат болничните листове.

Христина Вучева, някогашен финансов министър, също остро подлага на критика концепцията. Това е неуместно решение, съгласно нея. Тя прикани министър председателят Борисов допустимо най-бързо " да се намеси и да спре тази история ".
Осигурителят би трябвало да си заплаща, а не да притискат работодателите. Когато някой желае да лъже, няма по какъв начин да бъде спрян. Безумие е да заплаща НЗОК, сподели още тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР