Не може да се говори за провал на туристическия летен

...
Не може да се говори за провал на туристическия летен
Коментари Харесай

Туристическият ни сезон е отличен според националната статистика

Не може да се приказва за неуспех на туристическия летен сезон, 91 000 повече туристи са посетили България съгласно националната статистика. Това съобщи Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма. Той уточни, че има 3% спад спрямо предходната година, само че на годишна база туристите би трябвало да са повече.

Пикът е бил на 3 август, когато са били заети 88% от всички хотели на морето. За целият месец заетостта е 68%. "28% хотела са оповестили понижение сред 15% и 30%” сподели Драганов пред БиТиВи, само че добави, че това е за нощувка в местата с по-ниски категории, хотелите с висока категория си държат цените. Разлика сред цените по северното и южното ни Черноморие нямало. През май и юни са били анулирани полети към България, което се дължи на рецесията със самолетите на "Боинг ", само че в този момент "Луфтханза " е нараснала броят на полетите си до нашата страна.

"Всички намират туристическия ни артикул за отличен. Вие може ли да си визиите, че при 2 милиона да няма изявено неодобрение? ", попита специалистът, откакто се срещна с недоволството на туристка за буболечки в хотелската ѝ стая във Варна.

Наскоро министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи, че за интервала януари-юни 2019 година у нас са направени над 3,6 млн. визити на задгранични туристи, което е 0,3% спад по отношение на същия интервал на рекордната за туризма 2018 година. Тя акцентира, че тези резултати не кореспондират по никакъв метод с опити сезонът да се разказва в отрицателни краски. "Още при започване на годината предупредихме, че 2019 година ще е предизвикателна за туризма ", сподели министърът. Тя добави, че без значение че за юни отстъплението на пазари Германия и Русия не е в толкоз сериозен размер, напъните за основаване на атрактивен артикул за туристите не престават.

"За да притеглим повече гости в България, подхващаме спомагателни ограничения за поощряване на проведения туризъм в крилата на сезона – през май, юни и септември ", осведоми министърът. Тези стъпки ще бъдат свързани с дейна реклама за бранд България посредством ориентирани послания към всеки пазар съгласно характерните му ползи. Пилотно механизмът ще започва по Черноморието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР