Не може да отречете, че руснаците знаят как се приготвя

...
Не може да отречете, че руснаците знаят как се приготвя
Коментари Харесай

Руски пирог със спанак

Не може да отречете, че руснаците знаят по какъв начин се подготвя апетитен пирог

Необходими Продукти

● квас - 20 г
● вода - 1 и 1/2 ч.ч. хладка
● олио - 1 с.л.
● оцет - 1 с.л.
● яйца - 1 брой
● сол - 1 щипка
● брашно - колкото поеме

за плънката


● спанак - 1 кг свеж
● лой - 1 с.л.
● сирене - 1/2 ч.ч. натрошено
● яйца - 2 броя + 1 за намазване
● масло - за сред корите

Начин на подготвяне

Размийте маята в малко хладка вода. Замесете умерено твърдо тесто с 1 и 1/2 ч.ч. хладка вода, олиото, оцета, яйцето, размитата квас и щипка сол. Оставете го да втаса за към 30 минути.

В това време почистете спанака и го бланширайте в подсолена вряща вода. След това го отцедете, охладете леко и нарежете по-ситно и го разбъркайте с 1 с.л. лой, сиренето и яйцата.

Тестото разделете на 6 елементи, всяка от които разделете на 3 топки, които се разточват на дребни питки. Всеки три разточени питки намазваме с лой и слепваме една с друга.

Разтеглете с ръце първата кора от 3 питки с размера на тавата, в която ще печете пирога (около 45 см). Разтеглете по този начин и втората кора, сложете я върху първата и отново леко поръсете с лой.

Разпределете от горната страна 1/2 от спаначената плънка. Отгоре сложете по същия метод третата и четвъртата кора с малко лой посред им. Отново разпределете спанака и завършете с пета и шеста разтеглена кора.

Нарежете съветския пирог със спанак на квадрати, полейте го с останалата лой, намажете с разрушено яйце и сложете да се изпече в умерена фурна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР