Не мога да ви кажа със сигурност (дали Украйна воюва

...
Не мога да ви кажа със сигурност (дали Украйна воюва
Коментари Харесай

А.Арестович: Държавна тайна е дали имаме българско оръжие

" Не мога да ви кажа сигурно (дали Украйна води война със светско оръжие). Още повече, че това е междудържавна загадка. Но ние знаем, че България е и постоянно е била един от най-големите хъбове, които съхраняват руско оръжие. И на второ място – България към момента създава такива оръжия. Мисля, че визитата на премиера на България в Украйна е показателно в това отношение. Най-вероятно са признати някакви решения в тази посока, просто аз не съм осведомен с тях. А даже да имах конкретика, не бих ви споделил, тъй като това е държавна загадка – количеството, качеството и по този начин нататък, " споделя Алексей Арестович в първото си изявление за българска медия Арестович е консултант на началника на кабинета на Володомир Зеленски. Изключително известен е като влогър в Ютюб. Там има над 645 хиляди почитатели в YouTube, войната не му пречи да дава постоянно интервюта и да се изявява в обществените мрежи. Той е един от украинските политици, които твърдяха, че Путин ще нападне Украйна години преди Русия да го стори. Арестович е приключил военно учебно заведение, шпионин е, работил е като артист и сходно на Зеленски се впуска в политиката. 

" Много пъти, още през 2019 година, преди този момент през 2017 и през 2014 година аз предсказах началото на тази война с огромни детайлности. Винаги съм знаел, че ние ще победим просто тъй като мога да пресметна съотношението на силите от всички гледни точки – география, политика и по този начин нататък. Въпросът е на каква цена и в какви периоди ще реализираме тази победа. Но в никакъв случай не съм се съмнявал, че ще я реализираме. Затова и тогава, и в този момент не преставам да настоявам, че ще я реализираме. Не тъй като желая да събудя патриотичните усеща на сънародниците си, а тъй като в действителност мисля, че това ще се случи. Моята задача е да кажа истината. Офисът на президента още от първия ден на войната отхвърли да вкара военна цензура в страната. Запазихме и опцията да ни подлагат на критика и сами да подлагаме на критика себе си. Аз отхвърлих да употребявам информацията като оръжие. Това е кардиналната позиция на президента, на началника на неговия кабинет и на целия ни екип. Ние даваме единствено истината. Ясно е обаче, че не можем да кажем цялата истина, тъй като има военни ограничавания, които би трябвало да съблюдаваме, с цел да не влошим обстановката. Но ние не използваме информацията като оръжие. Ние не манипулираме, споделяме единствено обстоятелствата. Ние имаме свободата да го създадем. Всеки член на нашия екип споделя както общата ни позиция, по този начин и своето мнение. Затова от време на време може тезите ни да се разминават. Това е същинската народна власт. ", споделя Арестович.

За грешките на Русия във войната той споделя: " Основните  грешки бяха, че те недооцениха себе си и подцениха нас. Това са двете съществени неточности, които могат да бъдат позволени по време на война. Те оцениха неверно готовността на Украйна да се съпротивлява. Те разчитаха на това, че президентът ще избяга, ще се изплаши, че народът ще ги посреща с цветя. На второ място, те надцениха опциите си да реализират мълниеносни интервенции. Оказа се, че войската им не е задоволително добре готова. На трето място, те се провалиха в географското си обмисляне. Много от техните неточности се свеждат до това, че те просто не пресметнаха географията на Украйна, на която трябваше да водят война. Заради това военачалник Беседа, който е шеф на ръководството във Федералната работа за сигурност на Русия, който дава отговор за оценката на готовността на Украйна за война, сега е в пандиза дружно с още 150 свои офицери, които водиха тази подготовка. "

А за украинските неточности: " Нашите неточности бяха няколко. Трябваше още по-решително да приготвяме страната. За съответни неточности към момента е мъчно да се приказва. Някои ръководители безгрижно се отнесоха към осъществяването на заповедите, идващи от военно-политическото управление – това изрично беше един от главните ни проблеми. Става въпрос за някои ръководители на структури на приблизително равнище, военни началници на приблизително равнище. Типичен образец за това е обстановката на юг – бързото завземане на Херсон, взривяването на Антоновския мост, през който в този момент доставят съветските групировки на десния бряг, които пък настъпват към Николаев и Кривой Рог. Това са съществени неточности, с които би трябвало да се оправяме. Ние можехме към този момент да преминем в нахлуване, само че към момента имаме сериозна потребност от оръжия. Все още чакаме доставките от Запада, а по-късно ще преминем в контранастъпление. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР