Не мога да повярвам как интелигентни и съвестни хора критикуват

...
Не мога да повярвам как интелигентни и съвестни хора критикуват
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Не мога да повярвам, че критикуват разхлабването на мерките

Не мога да допускам по какъв начин интелигентни и съзнателни хора подлагат на критика разхлабването на ограниченията, базирайки се на някакви моментни цифри и игнорирайки генералния тренд! Колко по-ясно да се види, че растежът на случаите спря (дано е плато, а не ходило нагоре)? Колко години вирус би трябвало да има, с цел да запомним, че в България, във вторник, постоянно има по-високо отчитане, в това число и на гибелта?
Това написа във Facebook профила си политологът Първан Симеонов.

" Защо хора, които другояче боравят с цифри, се вършат, че не виждат цялата наклонност, а виждат дневен статус? Нали това е базисно предписание? Нали науката, а не политиката, е значима?

Можем ли да създадем разлика сред проблеми на властта и проблеми на България? Не е за поверие по какъв начин този вирус накара съзнателни хора да не помнят разграничителната си дарба. Дали от боязън, дали от хейт, дали от някакъв тласък, знам ли и аз... Чета заглавия като " призрачен сън, скок с хиляда и недостатък случая ". Чета свръхакцентиране на 200 смърти, като се не помни, че това просто са насъбраните статистики от предните дни и така нататък И се не помни, че гибелта постоянно е седмици опашка на вируса, т.е. предстоящо е тя да е висока и при спрял растеж на случаи. Впрочем, вижте тук по какъв начин се движи гибелта в тази вълна. Да, тя към този момент е по-ниска и даже има признаци на уталагане. Дори ПРЕДИ ограниченията.

Хора, не полудявайте, апелирам ви! Спрете да насаждате суматоха! "

Фейсбук, Първан Симеонов
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР