Не желая да бъда в съдебни отношения с държавата, чийто

...
Не желая да бъда в съдебни отношения с държавата, чийто
Коментари Харесай

„Еконт“ преведе доброволно 13 млн. на НАП по данъчен спор от 2019 г.

Не искам да бъда в правосъдни връзки с страната, чийто министър съм. Това разгласи министърът на превоза Николай Събев и осведоми със особено прессъобщение, че досегашната му куриерска фирма „ Еконт “ непринудено ще изплати над 13 млн. лв. на НАП въпреки извоювано първо дело.

Повече от година продължава правосъдната борба на „ Еконт “ против Национална агенция за приходите, която със задна дата начисли Данък добавена стойност за извършените от компанията пощенски услуги за интервала 2013-2015 година Освен това от Национална агенция за приходите са отправили предложение на компанията непринудено и със задна дата да начисли Данък добавена стойност върху цената на предоставените пощенските услуги за интервала от 2016 до 2019 година, оповестяват от компанията. Предложението на Национална агенция за приходите било куриерската компания да събере оспорваните суми от клиентите си.

През пролетта на 2019 година приходната организация изненадващо реши, че частните куриерски компании не са освободени от Данък добавена стойност за така наречен " универсална пощенска услуга " и че право да не начислява данъка има само държавното дружество " Български пощи ". Така частните куриерски компании се оказаха, че повече от 10 години са били данъчни извършители, които би трябвало да възстановят милиони левове на хазната дружно с лихвите. Веднага след този скандал Законът за Данък добавена стойност бе изменен, тъй че да е несъмнено, че освободена от облагане е само универсалната услуга на " Български пощи ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР