Не жалете маслото, защото именно в него е скрита тайната

...
Не жалете маслото, защото именно в него е скрита тайната
Коментари Харесай

Кроасани с масло

Не жалете маслото, тъй като точно в него е скрита тайната на вкусния кроасан

Необходими Продукти

● брашно - 500 г пресято
● масло - 300 г
● захар - 50 г
● сол - 10 г
● яйца - 1 брой разрушено
● прясно мляко - 15 мл
● квас - 6 г суха
● яйца - разрушено за намазване

Начин на подготвяне

Разтворете маята в купа с към 170-180 мл топла вода и прибавете захарта. Оставете да се засилва, прибавете солта и излейте в кладенчето на пресятото брашно.

Добавете прясното мляко и замесете тестото, до момента в който стане меко и безпрепятствено. Оформете от него топка и го оставете в купа, покрийте с влажна забрадка и по този начин шупва 2 часа на стайна температура.

След това още веднъж се премесва, като се натиска с пестник. Разточете го на правоъгълник и разпределете маслото в центъра. Сгънете листа на три като обгърнете маслото. Леко разточете с точилка и още веднъж сгънете - първо единия край към средата, след това втория от горната страна.

Оставете в хладилника за 30 минути. Може още веднъж да повторите цялата процедура с прибавяне на още масло, огъване и слагане в хладилника, само че може и единствено един път.

Финално разточете на правоъгълник, нарежете го на квадрати, а тях - на триъгълници. Навийте от тях кроасаните, намажете ги с разрушено яйце и оставете да престоят към 1 час.

Предварително загрейте фурната на 220 градуса, намажете още веднъж кроасаните с разрушеното яйце и сложете да се пекат за към 15-20 минути. По предпочитание може да ги напълните след това с крем, шоколад или сладко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР