Не искам да създавам убеждение, че като президент тикам процеса

...
Не искам да създавам убеждение, че като президент тикам процеса
Коментари Харесай

И пред ДПС стои хипотеза за третия мандат, заяви Радев


Не желая да сътворявам разбиране, че като президент бутам процеса в нянаква посока. Но пред вас при избрана догадка стои третия мандат, обърна се президентът Румен Радев към представителите на Движение за права и свободи, които също влязоха за съвещания на „ Дондуков “.

Предизвикателствата изискват основаване на държавно управление с устойчива парламентарна поддръжка. Разчитаме на вашите дългогодишни парламентарен опит и традиция, с цел да се сформира държавно управление, акцентира президентът. Според него новото държавно управление ще бъде знаково поради огромните благоприятни условия, които се отварят пред страната ни.

Държавният глава уточни, че желае да разбере вижданията на партията по отношение на приоритизирането на най-важните закони, импортирани като законопроекти в това Народно заседание.

Ще бъда признателен да чуя вашите визии по отношение на механизмите, изискванията и обстановката по основаване на кабинет. Вашите визии по отношение на приоритизирането на най-важните закони, импортирани като законопроекти в това Народно заседание, отношението по Плана за възобновяване и резистентност. Искам да чуя отношението ви за предполагаем трети мандат и вашите визии и настройки за съгласуване на напъните с останалите парламентарно показани групи за реализиране на един допустимо най-хубав в тази конюнктура за страната ни резултат, добави Радев.

Мустафа Карадайъ отговори че разчита вота на българските гласоподаватели като предпочитание за смяна: „ Трябва да спрем омразата, опълчването, арогантността и експанзията в политиката “. Според него е необходим разговор сред институциите и политическите партии, с цел да има нормалност в политиката.

Той заяви, че Движение за права и свободи няма да поддържа държавно управление на партиите, които са изгубили изборите, визирайки ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Имаме подготвеност да подкрепим държавно управление на трите нови партии, само че посочваме и някои цели. Като първи приоритет посочваме битката с Коронавирус рецесията и ускорената имунизация. Важен приоритет за нас е достойното ни участие в евроатлантическите структури, съобщи още Карадайъ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР