Не харесваме поведението на българското правителство в момента и смятаме,

...
Не харесваме поведението на българското правителство в момента и смятаме,
Коментари Харесай

Американски конгресмен: Санкции срещу България заради еврочленството на РСМ за момента не са необходими

Не харесваме държанието на българското държавно управление сега и считаме, че то би трябвало да носи отговорност. Те би трябвало да подсигуряват, че всички малцинства се третират с почитание. Само с цел да бъдат част от НАТО и Европейски Съюз, те би трябвало да ползват тези стандарти. Това съобщи американския конгресмен Клаудия Тени, която е съпредседател на групата за другарство в Конгреса с Македония и македоно-американската общественост пред „ Гласът на Америка “ за районен съд Македония.

" Българите настояват, че македонците не се държат съседски, има дестабилизация и в действителност не знаем аргументите за това. Бихме желали да забележим отговор и в случай че те имат някакви терзания, бихме желали да проведем многостранна среща с членовете на комисията по външни работи на Камарата на представителите и вероятно с нашите посланици или други представители от тези страни, с цел да забележим дали можем да реализираме по-добро " приемане на тези страни от Европейски Съюз ", добавя щатския конгресмен.

Тя подлага на критика също по този начин българския дипломат в Съединени американски щати Тихомир Стойчев, че към момента не е дал отговор на писмо, изпратено до него от 13 американски конгресмени през ноември предходната година, в което се упорства България да анулира ветото си за започване на договарянията на Македония с Европейски Съюз.

„ Не получихме пряк отговор от посланика. България ще продължи да блокира Северна Македония и Албания в опитите им да стартират договаряния за присъединение с евросъюза. Ще продължим да поставяме старания тази позиция да се отдръпна и да позволим това да се случи. Искаме да забележим нормализиране в района “, споделя още Клаудия Тени.

На въпрос дали Съединени американски щати би трябвало да наложат наказания на България в случай че страната продължи да отсрочва процеса на присъединение на районен съд Македония, американският политик съобщи, че не счита, че такива са нужни сега.

„ Не съм сигурна, че глобите са подобаващи за момента, само че могат да бъдат. Това е нещо, което може да бъде доста дейно, изключително в случай че продължат да блокират, да прожектират негативизъм и да основават спънки пред Северна Македония и Албания справедливо да се причислят към Европейски Съюз. „ Потенциално можем да гледаме на това като на метод да им попречим да продължат обструкцията си “, добавя Тени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР