„Не гледам много български футбол, но докато съм тук гледах

...
„Не гледам много български футбол, но докато съм тук гледах
Коментари Харесай

Благой Георгиев: Гледах 2-3 български мача - цирк и смях

„ Не виждам доста български футбол, само че до момента в който съм тук гледах два-три мача и мога да кажа - цирк беше. Лудогорец и ЦСКА – смях беше. И единият, и другият мач. Славия - също. За Славия най-малко мога да кажа, за Венци, че той не гледа на кое място ще приключи, а оказва помощ на децата и продава футболисти в грандове. Аз нямам спор с него. Ако той е имал с мен – не знам. Нито съм се карал, нито ще се карам с него. Обичам да си споделям нещата в очите. Винаги ще съм му признателен ", съобщи някогашният футболен национал Благой Георгиев.

„ Казах за това, което видях, че беше цирк. За дузпата на Лудогорец и разправиите, които станаха с ЦСКА. Чист червен картон, никаква дузпа... Аз не съм арбитър, само че персонално мое мнение”, разяснява още Благо Георгиев.

За аргументите за грешките на съдиите и дали се дължи на неналичието на опит и качества на съдиите или задни фактори, Георгиев отговори: „ И едното, и другото несъмнено.”

Благо Георгиев ще е патрон на детска футболна надпрера. За втора поредна година Дряново ще притегли млади футболни очаквания от цялата страна броени дни преди най-големия християнски празник Великден.

От 1-ви до 4-ти април в града ще се съберат деца в три възрастови групи /5, 7 и 9 години/, с цел да мерят уменията си в най-популярната игра

„ Играта постоянно ще ми липсва, само че идва миг, в който би трябвало да кажеш край. Не скърбя за решението си. Имам си работи в Русия, които си правя и съм отделил внимание на тях. Бих се занимавал с футбол, само че не в България. Засега нямам никакво желание да се връщам. Имах още година и половина контракт. Решението беше доста мъчно. Без футбола е тежко в действителност. Имам бизнес, който изобщо не е обвързван с футбола”, показа още Благой Георгиев, а по тематиката с националния отбор, той съобщи:

„ Много се надявам да се класираме на огромен конгрес. Мисля, че няма да е скоро. Макар, че мощно се надявам и се апелирам да се класираме, тъй като има мощни футболисти в България, само че все нещо не ни доближава. Може би е класа. Все отново през 1994-а всички играеха в доста мощни шампионати. Сега я няма тази класа и би трябвало да чакаме да излязат гении. Ето на такива шампионати би трябвало да се обърне внимание, тъй като това е бъдещето.”

Попитан за борбата за президентския пост в БФС, Благо Георгиев разяснява: „ И Любо, и Боби са ми другари. Бързо свърши тази борба. То всичко беше ясно съгласно мен, тъй като Боби е направил много във футбола. Любо като футболист – ОК, само че след това като началник очевидно не се е показал на това равнище, което е бил като футболист. Боби съгласно мен справедливо завоюва. Неговото име в УЕФА играе огромно значение, тъй че би трябвало да се радваме, че имаме такава фигура.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР