Не един и двама в новогодишните си обещания казват, че

...
Не един и двама в новогодишните си обещания казват, че
Коментари Харесай

Сухият януари в Канада за драстично намаляване на алкохола

Не един и двама в новогодишните си обещания споделят, че ще понижат алкохола. Но още в първите седмици се връщат към чашката.

Не и в Канада. Властите вкараха системата Сухия януари, откакто бяха изчислени изгодите и вредите от всеобщата консумация на алкохол измежду популацията. Досега целесъобразните дози за консумация на алкохолни питиета бяха от 2011 година и разрешаваха до 15 бири на седмица за мъжете и 10 за дамите, само че в този момент управляващите предлагат да се пият единствено 2, а дамите – единствено една.

Защо са тези рекомендации за толкоз фрапантно понижаване на алкохола? 

Според новия справочник за приложимост на алкохол, са възможни не повече от две дребни чаши вино на седмица или две дребни напитки съсредоточен алкохол. Тези количества се дефинират като невисок риск от  насърчаване на болести като рак, диабет и зависимости. Канадските здравни специалисти коригираха нормите за консумация на алкохол като се опират на проучвания за здравните психичиските индикатори на лица, които редовно употребяват алкохол. 

За съпоставяне във Англия целесъобразните количества са до 14 напитки, равносилни на 7 нискоалкохолни бири или 9 дребни чаши (125 мл ) вино. Преди беше още по-либерално: мъжете бяха съветвани да пият най-много по 21 напитки на седмица като здравните управляващи подчертаваха, че няма възможни правила за приложимост на алкохол, които да се одобряват като изцяло безвредни за здравето.

Какво може да се вземе като добър образец от Канада?

Дори и английските управляващи се съгласяват, че има положителни образци от концепцията на Канада да понижи целесъобразните правила за приложимост на алкохол. Първото са неоспоримите обстоятелства, че колкото по-малко се пие, толкоз по-здрава ще е нацията. Второто е, че въпреки всичко са сложени някакви разрешими количества алкохол и той не е изцяло неразрешен, както е в арабския свят.

А допустимите количества са в действителност фрапантно понижени, даже за народи, в които не се пие толкоз доста. Но какво, в случай че допустимите количества се изпият единствено за една вечер? Какво би било, в случай че човек изпие 14 напитки едновременно, пък било то единствено един път седмично?

Тогава безвредно ли е?

Затова английските здравни специалисти се съгласяват, че е нужна промяна на нормите, когато става дума за сигурност на здравето.

За качеството на употребявания алкохол вижте още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР