Не е ясно дали руският президент Владимир Путин е взел

...
Не е ясно дали руският президент Владимир Путин е взел
Коментари Харесай

У. Шърман: Олимпийските игри в Пекин могат да повлияят на руското мислен за нахлуване в Украйна до средата на февруари



Не е ясно дали съветският президент Владимир Путин е взел окончателното решение във връзка с инвазия в Украйна, само че има индикации, че съветската инвазия може да се реализира доникъде на февруари, съобщи в сряда заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман.

Шърман, която управлява американска делегация в диалози с съветски представители в Европа по-рано този месец, означи, че съветската офанзива може да се случи по време на Зимните олимпийски игри в Пекин и добави, че китайският президент Си Цзинпин сигурно " няма да бъде в възторг ", в случай че Путин избере този миг да подреди възможна инвазия, защото самият той се чака да участва на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Китай.

" Всички сме наясно, че Олимпийските игри в Пекин стартират на 4 февруари, церемонията по откриването, като президентът Путин се чака да бъде там. Мисля, че евентуално президентът Си Цзинпин няма да е в възторг, в случай че Путин избере този миг да нахлуе в Украйна ", сподели Шърман по време на виртуален диалог, проведен от Ялтинската европейска тактика, съобщи Ройтерс.

" Така че това може да повлияе на времето и мисленето му ", добави тя.

Междувременно посолството на Съединени американски щати в Украйна прикани американските жители в страната да обмислят в този момент нейното овакантяване, заявявайки, че обстановката със сигурността в страната е " непредвидима заради нарасналата опасност от съветски военни дейности ".

Шърман също по този начин сподели, че Съединените щати се готвят за всевъзможни сюжети, в това число " цялостна инвазия ", само че акцентира, че би бил доста съществено даже един съветски боец да навлезе в Украйна.

" Това нарушава всички правила на интернационалната сигурност и споделя, че друга страна може да работи безнаказано, което да има големи последствия за Украйна и Европа “, сподели Шърман.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР