Не е тайна, че Facebook следи нашето поведение по всевъзможни

...
Не е тайна, че Facebook следи нашето поведение по всевъзможни
Коментари Харесай

Ето как да проверите какво точно знае Facebook за вас извън социалната мрежа

Не е загадка, че Фейсбук следи нашето държание по всевъзможни способи – даже тогава, когато не използваме обществената мрежа.

Благодарение на нов инструмент, наименуван Off-Facebook Activity, който компанията най-сетне благоволи да пусне, към този момент може да видите кои компании доставят Фейсбук с информация за вашата интензивност отвън обществената мрежа (например че сте посетили техния уебсайт или сте си купили артикул от тях).

Защо Фейсбук се нуждае от сходна информация? За да може да я съгласува с информацията от Фейсбук профила и да ви даде „ верните “ реклами. Или казано на езика на компанията – да ни предложи едно „ по-персонализирано преживяване “.

Ето за какво е доста евентуално Фейсбук да ви пусне реклама за пиеса с Кейт Мългрю, незабавно откакто сте изгледали Star Trek: Voyager в Netflix (дори и да не сте били във Фейсбук по това време).

Разгледайте новия инструмент деликатно и вижте какво тъкмо знае Фейсбук за вашия живот отвън обществената мрежа. Можете да деактивирате следенето от някои компании и даже да изчистите „ историята “ досега. Това не значи, че няма да получавате повече реклами, просто няма да са „ персонализирани “.

Ако не желаете вашето държание да се следи, можете да измененията също по този начин настройките, свързани с рекламите (ако към момента не сте го направили). Просто изключете „ Ads based on data from partners, ” “Ads based on your activity on Фейсбук Company Products that you see elsewhere ” и “Ads that include your social actions “. Това няма да изключи следенето изцяло, само че най-малко ще го сведе до най-малко.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР