Не е нужно да сте метеоролог, за да знаете, че

...
Не е нужно да сте метеоролог, за да знаете, че
Коментари Харесай

Тази жена винаги има кубчета лед във фризера, ето защо

Не е нужно да сте метеоролог, с цел да знаете, че тази година още веднъж имаме доста горещо лято. Съдейки по празните фризери в супермаркетите, всеки желае да се ресурси с кубчета лед. Те са идеални за поддържане на напитката ви хладна, само че знаете ли, че можете да ги употребявате за доста повече от това?

Винаги се уверявайте, че във фризера имате кубчета лед. Днес ще ви разкажем за няколко обстановки, в които може да ви бъдат извънредно потребни.

Остатъчен ориз

Загряването на ориза нормално води до суха, ронлива каша. Тази кулинарна злополука обаче е доста елементарно да се избегне и всичко, от което се нуждаете, е нормално кубче лед. Добавете кубче лед към ориза, преди да го загреете в микровълновата. Кубчето лед ще се трансформира при загряване в пара и това ще подсигурява, че оризът ви ще остане мокър.

Домашен дресинг

Правили ли сте в миналото дресинг за салата на маслена основа? Тогава евентуално сте се сблъскали с казуса на „ воднистия дресинг “. Лесно е да се поправи, обаче. Как? Добавете кубче лед! Противно на това, което си мислите („ няма ли просто да стане по-воднист? “), кубчето лед ще ви помогне да извършите дресинга по-плътен. Студът от кубчето лед ще накара маслото да се стегне.

Отпечатъци в килима
 Правите огромна ГРЕШКА, в случай че оставяте зарядното включено, откакто телефонът е зареден Правите огромна ГРЕШКА, в случай че оставяте зарядното включено, откакто телефонът е зареден
Ненапразно новите модели телефони сами предизвестяват, че батерията е изцяло заредена. Хубаво е да изключвате зарядните устройства от...

Килимът наподобява добре, само че следите, които мебелите оставят в него, са не изключително приятни за окото. Можете да извършите тези отпечатъци по-малко забележими като разтриете кубче лед върху въпросното място. Оставете кубчето лед да се стопи, разтрийте килима и ще забележите, че отпечатъкът е доста по-малко забележим.

Премахване на дъвка

Вашето дете имало ли е дъвка в облеклата си (или вие сами сте имали подобен противен момент)? Не е нужно неотложно да изхвърляте тези облекла. Няколко кубчета лед могат да спасят ситуацията. Поставете няколко кубчета лед върху мястото, където се е залепила дъвката и ги оставете там. Ниската температура ще накара дъвката да стане твърда и с малко шанс можете просто да я премахнете с няколко придвижвания след броени минути. Можете също по този начин просто да поставите дрехата във фризера за известно време.

Тресчици в кожата

Едно от най-досадните неща е в кожата ти да се забие бодилче. Кубче лед може да помогне за усмиряване на засегнатата кожа в такива моменти. За страдание, то няма да направи премахването на тресчицата по-лесно. Студът ще вцепени за малко кожата ви, което значи, че премахването на трънчето ще бъде малко по-малко мъчително.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР