Не е на дневен ред оставката на правителството. Не приемам

...
Не е на дневен ред оставката на правителството. Не приемам
Коментари Харесай

Горанов пак не видя причина за оставка


Не е на дневен ред оставката на държавното управление. Не одобрявам сходни претенции за нелегитимни избори няколко месеца преди постоянните и то в миг, толкоз исторически значим за България – приемането ни в чакалнята на еврозоната. Това разгласи финансовият министър Владислав Горанов, който се опита да омаловажи митингите и да акцентира на всекидневните благини, които ни дава ръководството на ГЕРБ. Днес Горанов е в Пловдив, с цел да разгласи персонално, че към УМБАЛ „ Св. Георги” ще се строи нова детска клиника, защото остарялата е морално остаряла и доста амортизирана. Финаносвият министър добави, че е изпратен персонално от премиера Бойко Борисов и от здравния министър Кирил Ананиев.

Попитан дали не се опасява, че в случай че държавното управление падне, този план ще се провали, Горанов се усмихна и сподели: „ Не чакам това, само че за всеки случай още на следващия ден ще внеса предложение и ще задействаме процедурата. Няма да разреша тази дългогодишна фантазия да бъде построена детска клиника и да се лекуват хиляди деца от Южна България да не се осъществи”.

Горанов не видя нищо притеснителни в снощната позиция на американското посолство. Всеки имал право да стачкува, само че не били обосновани настояванията за оставка на кабинета.

Не поддържам настояването за оставка на държавното управление, тъй като то няма опция. Епидемията от COVID-19 се оказа подла, не чакахме да продължи толкоз дълго. В тази тенденция имаме още доста работа, твърди Горанов.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, който е част от съдружните сътрудници на ГЕРБ, също даде да се разбере, че държавното управление не счита да подава оставка.

Той дефинира като „ задоволително балансирано” обръщението на посолството на Съединени американски щати, в което се показва поддръжка за мирните митинги в страната.

Фактът, че разнообразни елементи на обществото го четат по друг метод, демонстрира, че посланието е ясно. И едните имат право да стачкуват и би трябвало да бъде почетено това право, само че би трябвало да се съблюдава и законът, и да има господство на закона, съобщи Каракачанов, представен от БНР.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР