Не е много известно, но краката ни са невероятни диагностични

...
Не е много известно, но краката ни са невероятни диагностични
Коментари Харесай

Погледнете краката си, те казват много за вашето здраве

Не е доста известно, само че краката ни са невероятни диагностични принадлежности, които можем да използваме, с цел да открием улики, които евентуално сочат към разнообразни здравословни проблеми. Не е нужно да сте доктор, с цел да разберете какво споделят вашите лични крайници за вашето здраве. Важно е да знаете за кои предупредителни знаци да внимавате, когато става въпрос за краката ви.

1. Крака без косми

Повечето хора имат косми на краката, изключително на пръстите си, без значение от техния пол. Ако обаче забележите, че краката ви стават по-гладки и осъзнавате, че към този момент нямате косми в тази област, това може да е симптом за съществени проблеми с кръвообращението.

Обикновено се предизвиква от сърдечно-съдово заболяване, като артериосклерозата, която кара артериите ви да се втвърдят, което затруднява сърцето ви да изпомпва кръв дейно. Когато нещо сходно се случи, сърцето ви отива в режим на възобновяване, където дава приоритет на разпределението на кръвта към по-жизненоважни органи, оставяйки крака като краката с понижено кръвоснабдяване.

2. Незарастващи рани

Ако имате инфектиране, което се появява на крайници ви, лишава доста време, с цел да се излекува или съществува непрекъснато и наподобява като отворена рана или екзема, това може да е симптом на диабет. Тези типове рани се назовават диабетни язви. С течение на времето високите равнища на кръвната глюкоза и високите равнища на мазнини, като триглицериди, могат да увредят нервите ви. Това ще затрудни тялото ви да излекува рани, изключително на краката ви.

Диабетът повлиява язвите на краката по разнообразни способи и за хората с диабет е значимо да схванат евентуално тежките последствия от оставянето на отворени рани на краката и язви. За страдание, за някои хора, които страдат от диабет, крайният резултат от язва може да бъде ампутация. Въпреки това, по-малко тежките язви на краката могат да лишават доста време, с цел да се лекуват и да бъдат доста мъчителни.

Потърсете неотложно здравна помощ за открита болежка или рана.

Работете с медицински експерт, с цел да контролирате по-добре диабета си.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР