Не е чудно, че в премиерската ни република депутатите от

...
Не е чудно, че в премиерската ни република депутатите от
Коментари Харесай

Политици с увреждания

Не е чудно, че в премиерската ни република депутатите от дребната коалиция ( "Обединени патриоти "), огромната коалиция (ГЕРБ + патриотите) и тихата коалиция (+ "Воля ") чакат сигнал свише за всяко гласоподаване. Идейна самоопределеност няма. Идеята е една - хем да не си подлога на ГЕРБ, хем да не те уличат като изменник и съзаклятник с Българска социалистическа партия. Въпрос на политическа еластичност, ще каже някой. Не, въпрос на непоследователност и келепирджилък, бих споделил аз.

Както видяхме, депутатите отхвърлиха даже да допрян фотоси на деца с увреждания. В последния ден на Народното събрание, преди лятната почивка, майките се пробваха да раздадат на народните представители фотоси на децата си, с цел да им припомнят какво не са свършили като законотворци, до момента в който се плацикат в морето. Те обаче отхвърлиха да вземат фотосите и на прибежки отминаха майките. Това е по този начин, тъй като Бойко не им е спуснал "Правила за вежливи връзки с майките на деца с увреждания ". Нещо повече - даде образец, като изиска да му се махнат от главата. Неясно кои от тях тъкмо..

Тя през цялото време тази работа, както и всички останали, узрели до митинг, е в компетенциите единствено на Бойко. Не че той държи ключа към някакъв експертен капацитет - не. Той просто от дълго време разпределя бюджетните пари с персонални заповеди и се опасява от шума под прозорците си. Това назовава ръководство.

За философията на нещата обаче дано чуем Ц Е церон.

"Несериозно е да ми кажете, че търсим в този момент разговор с майките с увреждания. Този разговор е непрекъснат. Той ще ни заведе в вярната посока и ще успеем да планираме политики, които да демонстрират резистентност. " Това съобщи ръководителят на политическата група на ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на оставките в кабинета поради протестиращите майки на деца с увреждания .

Тази привидна непоклатимост обаче се опита да торпилира покровителят на народа Марешки. Лидерът на "Воля " елегантно прикани към гражданска война под формата на съвет към майките. "Те би трябвало да потърсят симпатизанти, другари и съидейници измежду другите онеправдани, най-много пенсионерите, учителите, служителите на реда , лекарите и военнослужещите . Иначе ще настане една дребна борба, в която ще им хвърлят няколко милиона, ще им затворят очите и нищо няма да се промени в тяхното всекидневие. "

Така, Марешки се разгласи срещу дребните борби, той желае война. Със целия риск за неговото присъединяване в политиката отсега нататък.

Балетистът на обществената сфера - общественият министър Бисер Петков, пък откакто се отърва единствено с уплах към подадено-неприетата си оставка, изпусна парата. Човекът, в изявленията на който като алена нишка минава единствено таванът на заплащанията, който не можел да бъде надхвърлен, този път заподзря надали не бунт. Протестите на майките той дефинира по този начин: "В последните месеци сме очевидци на ескалиране и ултимативност на настояванията, граничещи с анархизъм . " ( Анархизмът е политическа философия, която се опълчва на всяка форма на държавност и пази анархията като различна форма на публичното устройство.)

Е, в случай че се втренчим, главен знак на анархистите е червено-черното знаме. Тук може би Петков има известно право, тъй като аленият флаг на Корнелия - някои настояват, че стои неразвят зад майките, единствено чака момента, с цел да се вейне до черния цвят на митинга...

В палитрата на политически оценки за митинга не можем да не мацнем и един щрих от "нежното острие " на ГЕРБ, някогашния здравен министър Десислава Атанасова. Човек с един крайник изиска от герберката да пресметна по какъв брой пари му се падат дневно при 138 лева пенсия, а Атанасова му опонира с аргумента, че очевидно му стигат за цигари (б. ред. - индивидът бе с цигара в ръка)...

Думите не стигат.

Политици с увреждания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР