Не бяхме толкова радушни към едни бежанци, а сега към

...
Не бяхме толкова радушни към едни бежанци, а сега към
Коментари Харесай

ВМРО-общинар обвинен в расизъм към украинците

Не бяхме толкоз радушни към едни бежанци, а в този момент към актуалните демонстрираме друго отношение. Затова предлагам да даваме леговище единствено на тези, които идват от Европейския съюз. С това изявление съветникът от Вътрешна македонска революционна организация Димчо Петров взриви пловдивския общински съвет. Зам.-кметът Стефан Стоянов дефинира думите му като расистки.

Повод за престрелката стана предложение на Стоянов, с което той изиска общинските пространства, стопанисвани от учебни заведения и детски градини, да бъдат отдавани против алегорична такса от 1 лв. дневно за дневни центрове за бежанци. И засяга подблокови пространства.

Димчо Петров се извини за грешката си с Европейски Съюз и предложи да одобряваме единствено бежанци от европейските страни, защото Украйна не е член на Евросъюза.

" Бежанците са си бежанци и не би трябвало да бъдат делени ", реагира съветничката от " Демократична България " Добромира Костова. Тя също назова изявлението на Петров расистко.

И шефката на БЧК Таня Георгиева не остана равнодушна към изказването на Димчо Петров. " Това е неприемливо. Бежанците са идентични и са добре пристигнали ", изясни тя.

Местният парламент на Пловдив утвърди предлагането на Стефан Стоянов, както и корекцията за завишение на избрани такси. Сред тях е тази за домашните кучета, която от 30 лв. става 50 и влиза в действие от 1 април тази година.

Освобождаването на автомобил, блокиран със скоба, става от 30 на 40 лв., а паякът нараства от 60 на 80.

Съветниците одобриха за секунди, без никакъв спор, процедурата за избор на кредитна институция, от която община Пловдив да вземе нов дълг от 50 млн. лв..
ТЕМА преди 13 минути 718 преди 2 часа 1450 преди 3 часа 646
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР