Не бойкот, а лоша организация провалили понеделнишкото заседание на Консултативния

...
Не бойкот, а лоша организация провалили понеделнишкото заседание на Консултативния
Коментари Харесай

Горещи разкрития! Стана ясно кой е разтурил кворума на КСНС

Не протест, а неприятна организация провалили понеделнишкото съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Това написа в. “Труд”. Кворумът рухнал с тръгването на водача на партия “Воля” Веселин Марешки. Без да акцентира никаква причина, той напуснал съвещанието.

Преди него, поради задължения в Люксембург (заседание на Съвета по стопански и финансови въпроси на ЕС) е освободен финансовият министър Владислав Горанов, както и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ (двамата вземат участие в Учредителната среща на групата за взаимен парламентарен надзор над активността на Европейската полицейска служба).

Предварително бе ясно, че от съвещанието ще отсъстват и двама основни министри – Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов.

Захариева бе на среща на министрите на външните работи във Варшава, а Каракачанов – на публично посещаване във Франция. По закон те са членове на КСНС и даже техни заместници да вземат участие в съвещанието, нямат право на глас.

“Заседанията се организират при кворум минимум две трети от състава на Консултативния съвет за национална сигурност”, написа в закона за КСНС.

До тръгването на Веселин Марешки на процедура квалифицирано болшинство от 10 членове е било налице.

Участник в съвещанието описа, че едвам откакто от президентската администрация раздали проекторешенията се усетили, че кворум липсва. Дошла им и концепция да звънят на Марешки по телефона, с цел да го върнат да възвърне кворума, само че се отказали.

“Нямаше никакъв протест. Всеки изложи тезите си, чуха се отчетите, след това стартира естествен дебат”, изясни ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, който е член на КСНС и бе на проваленото съвещание.

Той предизвести, че в случай че някой продължава да твърди, че има протест на КСНС, той ще изиска президентът Румен Радев да разсекрети стенограмата от вчерашното съвещание.

Обвинението за протест на КСНС пристигна от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , само че както първо БЛИЦ написа Цветан Цветанов бързо я скастри .

Днес пък персонално министър председателят Бойко Борисов сподели, че няма никакъв протест на КСНС, а единствено „ подправени вести “ .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР