Не бива да ядат прекалено много сладко - научете децата

...
Не бива да ядат прекалено много сладко - научете децата
Коментари Харесай

10 натурални заместители на захарта

Не бива да ядат прекомерно доста сладко - научете децата в точния момент на това. Не е толкоз мъчно, колкото си мислите, изключително, в случай че употребявате естествени заместители на захарта. Давайте им образец, като и вие консумирате от тях. И въпреки всичко, не забравяйте, че е нужна сдържаност във всичко – различните артикули, изброени от letidor.ru, не са нездравословни, само че са си сладки.

1. Стевия. Това растение е 10 пъти по-сладко от захарта, а неговият дестилат – съвсем 200 пъти! Затова не прекалявайте с него, употребявайте го деликатно. На детето може да му варите листа от стевия, вкусни са.

2. Сушени плодове в гореща вода. Стафиди, сушени сини сливи, кайсии, фурми стават доста хубави, като се наквасен за 10-ина минути в гореща вода. Децата доста ги харесват. Освен това, те могат да бъдат полезни и вкусни акценти в домашния кейк. Потърсете си също и финикова захар, с която да овкусявате десертите.

3. Сироп от агаве. Сокът от този тип кактус е по-сладък от мед и съдържа желязо и калций, по тази причина и го оферират на диабетици вместо захар. Обозначенията „ био “ и „ органично “ подсигуряват качеството му. Можете самоуверено да го употребявате в кулинарията.

4. Сок от земна ябълка . Растението е познато още като йерусалимски артишок или топинамбур. Неговите грудки наподобяват на корен от джинджифил или на картоф и са доста хрупкави и потребни, защото имат извънредно невисок гликемичен показател. Земната ябълка е пребиотик, препоръчван за диабетици.

5. Локум на прахуляк . Ароматен и сладостен, той е същински „ склад “ на въглехидрати, фибри, витамини и минерали.

6. Палмова захар . Само като знаете по какъв начин е основана, ще ви се прииска да я опитате. Кристалите на този натурален подсладител не са нищо друго, с изключение на ръчно селекциониран и изсушен пъстър нектар от кокосова палма. Съдържа калий, цинк, желязо и витамини, което я прави " обичаната храна на боговете ".

Захарта от кокосова палма пък се получава, като от сока се изпарява водата. На усет наподобява на кафявата захар и съгласно експертите не въздейства на гликемичния показател. Затова е безвредна освен за диабетици, само че и за всеки, който търси потребна опция на бялата захар.

7. Меласа.  Направен от захарна тръстика, този подсладител е потребен с това, че е лесносмилаем, богат на желязо и калций, и с триумф конкурира елементарната захар.

8. Кленов сироп . Четете наличието на етикета – в кленовия сироп от време на време поставят захар и оцветители, а това ще обезсмисли вашите старания да храните здравословно детето.

9. Сироп от артишок . Още една опция на захарта, която е вкусна и с невисок гликемичен показател. Съдържа инулин – фибри с пребиотичен резултат и скъпи аминокиселини, които оказват помощ на храносмилането.

10. Натурален мед.  Това е най-известното естествено лекарство, фамозно от епохи със своите антибактериални и антимикробни качества. Пчелният мед ще даде на младия организъм антиоксиданти, минерали, витамини, аминокиселини, ферменти, въглеехидрати и фитонутриенти.

Внимание: Много педиатри не предлагат мед за деца под 2 години, защото неукрепналият организъм може да развие алергия заради възможното съществуване на ботулинов токсин в меда. Алергията към мед обаче неведнъж е индикатор за проблем с червата. Започвайте да давате мед последователно, и постоянно проверявайте качеството – в случай че е същински мед, когато капнете от него върху салфетка, след 15 минути към нея няма да се образуват мокри петна.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР