Не бива да връщаме обратно изгонените от четворната коалиция 70

...
Не бива да връщаме обратно изгонените от четворната коалиция 70
Коментари Харесай

Екатерина Захариева за изгонените български дипломати от Русия: Очакван ход

„ Не бива да връщаме назад изгонените от четворната коалиция 70 съветски дипломати, без значение, че акцията бе извършена извънредно непрофесионално. Ще изглеждаме смешно в очите на света, даже в очите на Русия “, това разяснява някогашният външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ пред БТВ.

По думите ѝ днешното изпъждане на български дипломати от Москва е предстоящ ход.

„ Ние в ГЕРБ по принцип не сме срещу изгонването на 70-те, само че това беше направено доста непрофесионално – не се разбра какъв брой от тях са дипломати, какъв брой са служители “, напомни Захариева.

Тя разяснява още, че държавното управление на Политическа партия и сътрудниците му са оставили цялостен безпорядък – в енергетиката, в общественото дело и в доста други сфери.

Според Захариева никой в България не разяснява, че доскорошното държавно управление е забавило с една година влизането в еврозоната, а е станало тъкмо това.

„ Това е един от целите на България “, уточни тя.

„ Твърдението, че служебният кабинет възвръща модела сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е смешно. В този длъжностен кабинет не виждам нито един човек, обвързван с ГЕРБ. Вместо това обаче от „ Продължаваме промяната “ има едно лице, което е министър и което беше ръководител на комисията по туризъм “, разяснява още Захариева.

Тя отхвърли и слуховете, че сред президента Радев и Бойко Борисов има доближаване.

„ И Радев, и Борисов виждат това, което направи предходният кабинет. И аз съчувствам на това служебно държавно управление, тъй като рецесията и хаоса в енергетиката и бюджетната сфера са в действителност големи. Но не мога да кажа, че има някакво доближаване сред Радев и Борисов “, разяснява Захариева.

На въпрос дали е допустима коалиция сред ГЕРБ, „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, тя прикани първо да минат изборите, само че означи, че са вероятни обединения с партии, които споделят общи цели като диверсификацията и Еврозоната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР