Не бива да се сваля бдителността въпреки добрите тенденции. На

...
Не бива да се сваля бдителността въпреки добрите тенденции. На
Коментари Харесай

Мутафчийски: Никакво отпускане - болниците са препълнени

Не бива да се смъква бдителността макар положителните трендове. На 2-седмична база имаме понижение към 40%. на едноседмична база имаме към 25% понижение. Това сподели генерал-майор проф. доктор. Венцислав Мутафчийски на брифинг на НОЩ.

Наистина има стръмно намаляване, само че то няма да е до безспир, а най-вероятно до другата седмица. При умрелите на 100 000 се пречупи пикът и в този момент смъртността е 26 на 100 хиляди, увери той.

По думите му задържането в интензивните клиники е извънредно обезпокоително.

Като споделих другата седмица, имах поради, че, в случай че спада заболяемостта, то другата седмица ще посрещнем покачването на заболеваемостта с доста цялостни лечебни заведения. Миналия път имахме запас от кревати повече от 80% по данни, изнесени от проф. Ангелов, съобщи ген. Мутафчийски.

Във връзка с настъпващите празници бдителността би трябвало да е доста нараснала. Нищо не е свършило. Знаете, че през летния сезон пандемията се развиваше с доста съществени размери, тъй че не виждам причина да се успокояваме, че идва лятото, сподели той.

Миналото лято помните, че бележихме високи скокове. Надеждата е във имунизацията, което е несъмнено, добави ген. Мутафчийски.

Китай и Виетнам не позволиха разпространяването на К-19 в страните си и може би това е най-правилната тактичност, мисля го и до през днешния ден. Така или другояче това е пропусната опция и би трябвало да гледаме новите благоприятни условия, а те безспорно са имунизациите, увери той.

И посочи: " Онзи ден в Англия имаше единствено 4 умряли, а ние имахме над 200. Те имат няколко десетки милиони имунизирани. В Израел има 0 новозаразени и 0 нови смъртни случаи. Това мисля, че е задоволително сериозен мотив за изгодата от имунизацията. Те дадоха необикновен образец на света ".

Желая радостни празници на всички, само че дано бъдат и виновни. Да не забравяме каква заплаха виси над главите ни, заключи ген. Мутафчийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР