Не бива да генерализираме българската литература. Има един език, на

...
Не бива да генерализираме българската литература. Има един език, на
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев пред Дарик: Не бива да генерализираме българската литература

Не бива да генерализираме българската литература. Има един език, на който даден създател работи. Това съобщи белетристът и драматург Захари Карабашлиев в „ Седмицата “ по Дарик радио.

„ Нищо не може да се направи по-различно от това, което е. Ние сме една страна с размера и популацията на Охайо. Когато кажем литературата на България, нашите писатели, какво знаем за литературата на Охайо, би трябвало ли да се тревожим за литературата на Охайо. Трябва ли да се тревожим прекомерно доста и да сме сериозни към себе си “, попита Карабашлиев.

Той съобщи изрично, че в никакъв случай не е казвал на себе си, че е публицист.„ Рано в живота си реших, че може различен да го каже за теб, само че не и ти да си го кажеш самичък за себе си. “

„ Повече от неприятното писане ме нервира писането, което не е задоволително положително. Лошото не може дадразни, само че в случай че лети неприятно, би дразнило. Ако е нещо, което има капацитет, само че не е написано задоволително добре, пъклен нервира “ изясни Карабашлиев, като добави, че началотое извънредно значимо при писането.

По негови думи огромна част от публиката чете книги поради тематиката, по какъв начин се прави, по какъв начин се визира, по какъв начин се случва. „ Останахме без рецензия, а в случай че има такава, тя е на благосклонност “, признава той, като прибавя, че не е търсил ентусиазъм и един час. „ То или идва, или не идва. Но е доста значимо да пристигна, такова нещо съществува, само че търсиш ли го, не го намираш. “

„ Демокрацията пристигна по тв приемника, дано да сме наясно с това и дано в никакъв случай не си го спестяваме. Аз си припомням доста добре този миг и се постанова понякога да го подсещам. Българинът желае някой да му почука на вратата и да му донесе свободата, ами по този начин е, само че дано намерим образци, в които българинът е вземал ориста в свои ръце, когато няколко души съумяват да създадат нещо, от което се възползват няколко милиона. Всичко да чакаме, демокрацията да пристигна отнякъде, да събере голям брой, това е ала-бала “, разяснява още Карабашлиев.

Чуйте какво сподели още Захари Карабашлиев в ефира на Дарик радио.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР