НДСВ се събира на конгрес следващата събота, посветен на завръщането

...
НДСВ се събира на конгрес следващата събота, посветен на завръщането
Коментари Харесай

НДСВ се връща в политиката

НДСВ се събира на конгрес идната събота, отдаден на завръщането на партията в политиката. В " Денят стартира " съпредседателят на групировката Станимир Илчев съобщи, че ще бъде разисквано на Национална движение „Симеон Втори" в избори от всевъзможен диаметър - локални, парламентарни, президентски.

" Национална движение „Симеон Втори" няма нищо общо с напъните на политическото инженерство. Затова взехме решение, че е извънредно време да се върнем в политическия развой. Просто е мъчително да гледаш по какъв начин специалистите на Национална движение „Симеон Втори" са се трансформирали в донори на други партии

В Национална движение „Симеон Втори" има хора с опит, подготвеност и тествани във всяка политическа обстановка. Ние оставаме центристка партия и даваме отговор предплатено на въпроса къде е центъра на българската политика – ненапълно това е Движение за права и свободи, само че къде е действителният център? Защото той не може да бъде притежател единствено на една партия. Разцентровано е самото мислене, разцентровано е мисленето на политическата класа, което се увлича в някакви договаряния, които в действителност са договаряне. Без съдружно съглашение няма по какъв начин да бъде формиран какъвто и да е било кабинет, без значение дали ще го намираме за експертен, механически и по този начин нататък ", съобщи Илчев.

От Национална движение „Симеон Втори" няма да канят в редиците си членове на партията, които в следствие безрезервно са се проявявали в други партийни планове, уточни още Илчев.

" Бъдещите ни сътрудници би трябвало да дават отговор на тези условия – независимост на личността и на самодейността, придвижването на хората, капиталите, това е национално оцветения демократизъм. Нека да спрат да ни квалифицират като политически мъртъвци, зомбита, силиконови партии, патерица на този или на оня. Каква патерица, за Бога? Патерица е доста неприемлива подготовка за който и да е било, в случай че прави една обективно измерима активност и от нея има някаква изгода ", сподели още той.

Илчев добави, че Симеон Сакскобургготски не е срещу връщането на партията на политическата сцена.

" Негово величество се отдръпна през 2009 от действителната политика. Друг е въпросът, че не е изгубил контакта с нас. Разговорите с него са вдъхновяващи и насърчителни. Велика загадка е за какво преди няколко години, когато направихме подписка на общественици, интелектуалци и специалисти с апел на него да се повери всекидневен статут с дипломатически функционалности, това предложение беше посрещнато с безмълвие. Хората, които не реагираха на този апел, апропо, най-трескаво търсят контакт с него по всевъзможен мотив и са най-щастливи, когато отидат във Врана да поговорят с Негово величество. Ето още една особеност на целия български обществен и публичен живот ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР