НЧ Пробуждане 2020, село Смоличано започвадейностите по реализацията на детската

...
НЧ Пробуждане 2020, село Смоличано започвадейностите по реализацията на детската
Коментари Харесай

НЧ „Пробуждане 2020”, село Смоличано започва дейностите по реализацията на детската театрална постановка „Кикибок и дъщерята на Слънцето”

НЧ „ Пробуждане 2020 ”, село Смоличано започвадейностите по реализацията на детската театрална постановка„ Кикибок и дъщерята на Слънцето ”. Това е приказна комедия с африкански претекстове. Автор на пиесата е Петя Миладинова.

Участници в нея са 16 надарени деца от разнообразни обитаеми места, обучавани от четирима експерти в креативната база на ваканционно населено място „ Живей с обич ”, село Смоличано. С децата ще работят: Петя Миладинова - създател на пиесата и режисьор на спектакъла, Илко Грънчаров - сценограф на спектакъла. Божидар Попов - хореография, Лилия Александрова - музикален възпитател. Подготовката на пиесата ще е в границите на три месецаще приключи с премиерав село Смоличано а в идващите два месеца ще се играе пред необятната публика в Кюстендил и София.

Основнияочакван резултатотдетския сценичен проект„ Кикибок и дъщерята на Слънцето ”е да се развие иразшири креативния капацитет в подрастващите. Да се ускори техния интерес към театралното изкуство, значимостта и нуждата изобщо от изкуство и просвета в техните потребности и тяхното всекидневие.Да израснат духовно иемоционално. Да се научат да работят в екип за реализиране на общите цели.Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ” по стратегия “ Програма за възобновяване и развиване на организации в региона на любителското творчество ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР